• Haberler
  • Güncel
  • Nureddin Yıldız'ın Söylediği İddia Edilen '6 Yaşındaki Çocuk Evlenebilir' Sözleri Montaj Mı?

Nureddin Yıldız'ın Söylediği İddia Edilen '6 Yaşındaki Çocuk Evlenebilir' Sözleri Montaj Mı?

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız Hoca'nın yıllar önce '6 yaşındaki çocuk evlenebilir' fetvası verdiği iddia edilen görüntüler 'Pedofili Suçtur' hashtagi ile tekrar dolaşıma sokuldu. Fakat olayın iç yüzünün bu şekilde olmadığı ortaya çıktı.

Sosyal medya yalanları, Türkiye’de sözü muteber insanların itibarını zedelemek üzere ciddi bir tehlikeyi ortaya koyuyor.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız Hoca hakkında "6 yaşında çocuk evlenebilir" fetvası verdiği iddiasıyla gündeme gelen görüntüler sosyal medyada tekrar dolaşıma sokuldu. Ancak yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan gerçek, iddianın asılsız olduğu yönünde çıktı.

Söz konusu montajlı görüntülerde Nureddin Yıldız'ın, çocukların evlenebileceğini savunduğu şu ifadeler yer alıyor: “10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında 78 yaşında, yaşıyorsa 135 yaşında bir insan evlenmeye adaydır, ne küçük yaşta olduğu için ne büyük yaşta olduğu için nikaha engel bir durum yoktur... Kuran''a iman edenler açısından hiç bir sorun yoktur, çünkü küçük çocukların da evlenebilecekleri hükmü Kuran''dan alınmalıdır.”

 Misenformasyona örnek teşkil eden bu montaj görüntülerinin nereden alındığını Hakimiyet Gazetesi olarak bulduk. Olayın aslı Sosyal Doku Vakfı’nın youtube hesabında paylaşılan görüntülerde var.

NUREDDİN YILDIZ’A AİT ASIL GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu tür yanlış bilgi ve montajların sosyal medyada dağıtılması, toplumda büyük bir infial oluşturabiliyor. Özellikle toplumun önemli saydığı kişiliklere yönelik yapılan montajlar, itibar zedelenmesine ve yanlış algıların oluşmasına neden olabiliyor. Bu yüzden sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerin engellenmesi için kullanıcıların daha dikkatli olması gerekiyor.

Herhangi bir iddia veya haberin paylaşılmasından önce doğruluğunun araştırılması ve kaynakları kontrol etmesi son derece önemli.

Özel Haber

Bakmadan Geçme