O okulun temel atma töreni gerçekleştirildi

Karatay Belediyesi ile Hayırsever Osman Benliler'in yardımları ile yaptırılacak olan 24 sınıflı Karatay Nakipoğlu Osman Benliler İlkokulu'nun temel atma töreni, 21 Temmuz 2023 tarihinde protokolün katılımları ile yapıldı.

O okulun temel atma töreni gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca yaptı.Okul yapmanın yarınlara dair kaygıları olanların işi olduğunu söyleyen Kılca,  Karatay   Belediyesi'nin eğitime yönelik daima yatırım   yapmayı amaçladıklarını belirtti.

Belediye önderliğinde  yapılan eğitim yatırımları hakkında bilgi aktaran Kılca, bir milletin gücünün nüfusu ile değil, yetişmiş insan gücüyle gösterilebileceğini ifade etti. Temel atma töreninin hayırlı olması iseteğinde bulunarak maliyetin yaklaşık 4’te1’lik kısmını karşılayan Hayırsever Osman Benliler’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise yaptığı konuşmada okulun olduğu yerde eğitim, eğitimin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde ise güven olacağını vurgulayarak okulların önemine dikkat çekti.

Konya'nın çok önemli eğitim yatırımlarına ve projelerine ev sahipliği yapan bir şehir   olduğunu da değinen Yiğit, Konya’da gerek Büyükşehir Belediyesinin gerekse ilçe belediyelerinin eğitime büyük katkılar sunduğunu da söyledi.

Karatay Belediyesi'nin Hasan Kılca öncülüğünde ilçenin eğitim çıtasını yükselten birçok çalışmayı hayata geçirdiğini ifade etti. Temelini   atacakları   24   derslikli   Nakipoğlu Osman Benliler İlkokulu'nun mahalle sakinleri başta olmak üzere Karatay'a ve Konya’ya hayırlı olmasını temenni etti.

Karatay Belediye Başkanı Kılca ile Hayırsever Benliler’e teşekkürlerini sundu. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da konuşmasında Nakipoğlu Mahallesi için büyük bir ihtiyaç olan bu okulun kazandırılmasının önemli bir hizmet olduğunu söyleyerek Konya’da kamu kurumlarının birbirleri ile uyum içerisinde iş  birliği yaptıklarını ifade etti.

Bu iş birliğinin şehrimize ayrı bir huzur ve güzellik kattığını ifade ederek bu okulun yaptırılmasına öncülük eden Karatay Belediye Başkanı   Hasan   Kılca   ve   Hayırsever  Osman Benliler’e teşekkürlerini iletti.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ise çocukların en değerli varlıklar olduğunu belirterek onlara yapılacak iyiliklerin başında yeni eğitim alanlarının inşa edilmesini  söyledi.

Konya’nın eğitim konusunda her zaman önde bir şehir olduğunu ifade eden Özer, insana yönelik yapılan yatırımın geleceğe yapılan  yatırım olduğuna dikkat çekerek  24 derslikli Nakipoğlu Osman Benliler İlkokulu temel atma töreninin hayırlı olmasını Kılca ve ekibi ile Benliler’e teşekkür etti. 
 

Bakmadan Geçme