Öğrenci başarı desteği ne zaman verilecek?

Başarı Teşvik Programı destek ödemeleri hangi öğrencilere ne zaman ödenecek? İşte ayrıntılar…

Okulların yarıyıl tatiline yaklaşmasıyla birlikte birçok kişi derslerinde başarılı olan öğrencilere asgari ücrettin yüzde 60’ı kadar verilen ‘Başarı Teşvik Programı’nı sorgulamaya başladı. Peki Başarı Teşvik Programı hangi öğrencilere ve ne kadar süreliğine verilecek? İşte haberden detaylar…


KARARI CUMHURBAŞKANI DUYURMUŞTU!


Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları belirtmişti: ''Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz.”

Öğrenci Başarı desteği ne zaman verilecek?
Öğrencilerin kendi sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e girmeyi başaranlara net asgari ücretin %60'ı kadar yılda 2 defa başarı desteği sağlanacak. Başarı Teşvik Programı adı altında sağlanacak ödemelerde asgari ücret baz alınacak.


Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki başarılı öğrenciler ile korunmaya ihtiyacı olan öğrenciler için hayata geçirilecek programın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce yürütüleceğini belirtildi.


BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NEREDEN YAPILACAK?


Her sene iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler yapılacak. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak.

Bakmadan Geçme