Öğrencilere 3 ayrı eğitim semineri düzenlendi

Nilüfer Belediyesi Kadın Çocuk Akademileri'nde gerçekleşen seminerde günümüzün önemli konularından biri olan akran zorbalığı, internetin güvenli kullanımı ve sınav endişesi ile baş etme yöntemleri konuşuldu.

Bursa’da Nilüfer Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Kadın ve Çocuk Akademileri’nde öğrencilere yönelik eğitimler devam ediyor. 3 farklı konu Fethiye, Hasanağa ve Çalı Mahalleleri’nde ele alınırken, akran zorbalığı, internetin güvenli kullanımı ve sınav endişesi ile baş etme yöntemleri çocuklarla detaylı şekilde anlatıldı.

Akran zorbalığı ile ilgili yapılan seminerde, zorbalığın tanımı ve çeşitlerinin yanı sıra, ‘Zorbalığa maruz kaldığımız durumlarda kimlerden yardım istemeliyiz?’, ‘Böyle durumlarda ne yapmalıyız?’, ‘Zorbalık en çok nerelerde görülür?’ konuları anlatıldı. 

Çocuklara, ‘Gerektiği zaman ve gerektiği kadar kullanalım’ konularını aktaran psikologlar, güvenli internet kullanımı ve bağımlı olmaktan sakınma konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi. ‘Sınav Endişesi ile Baş Etme Yöntemleri’ konulu bilgilendirme semineri ise 7. ve 8. sınıf öğrencilerine verildi. Eğitmenler, öğrencilerin kaygılarını tanımaları, orta düzey endişenin olumlu ve motive edici katkıları ve yüksek kaygının performansa olumsuz durumları konuşuldu.

Bakmadan Geçme