Öğrencilere afet semireri

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerine 'Afetlere Karşı Farkında Ol' semineri ve eğitimi gerçekleştirildi.

Öğrencilere afet semireri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitimde konuşma yapan şube müdürümüz Fethi Çoruk; TAMP(Türkiye Afet Müdahale Planı), Afetler öncesi alınacak önlemler ile afet sırası ve sonrası yapılacaklar, deprem uygulaması (ÇÖK-KAPAN-TUTUN), Tahliye ve Toplanma alanları, AFAD Gönüllülük sisteminin tanıtılması konularını içeren bir eğitim gerçekleştirdi. Eğitim sonunda katılımcı öğrencilerin merak ettiği sorular eğitim şube müdürümüz Fethi Çoruk ve AADYM şube müdürümüz Hakan Yalvaç tarafından cevaplandırılmıştır. Daha sonrasında Yüksekokul bahçesinde katılımcı öğrencilere Konya AFAD Arama Kurtarma ekibi tarafından “Tam Donanımlı Arama Kurtarma Aracının” tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilere afet semireri
Seminere Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Süleyman Neşeli, müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Alparslan Kazan ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katılmıştır.
Konya AFAD olarak 2024 yılbaşından bugüne dek; Afet Farkındalık, Yangın Farkındalık, KBRN(Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) farkındalık, Sivil Savunma, AFAD Gönüllülük eğitimleri, Yangın Tatbikatı, Tahliye Tatbikatı, Deprem Anı Uygulaması, Toplanma Alanı gibi çeşitli bir çok konularda eğitimler gerçekleştirdik.
Bugün itibariyle 300 kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektör işletmelerine gerçekleştirilen eğitimlerde 600.000 (altı yüz bin) kişiye eğitim verilmiştir.

Konya AFAD olarak eğitimlerimiz ve faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam edecektir.
 

Bakmadan Geçme