Öğretmenler ek atama istiyor!

Atanamayan öğretmenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Kurban Bayramı öncesinde atama bekleyen öğretmenler, Türkiye Yüzyılına ek olarak 55 bin atama istiyor. Konuyla ilgili eski bakan Özer'in vermiş olduğu söz ile ilgili yeni bakan Yusuf Tekin'in tutumu merak konusu oldu.

Öğretmenler ek atama istiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı öncesinde atama bekleyen öğretmenler yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den müjdeli bir haber bekliyor. 

Konuyla ilgili olarak sosyal medya platformlarında seslerini duyurmaya çalışan atama bekleyen öğretmenler şu ifadelere yer verdi:

“Bizler atama bekleyen öğretmenleriz. Aylardır mücadele ediyoruz. Yola 100 bin atama diye çıktık ama gelen atama 45 bin oldu. Oysa ki 2022 KPSS sınavına 400 bini aşkın öğretmen girdi. Millî Eğitim Bakanlığında 80 bini aşkın ücretli öğretmen çalışmaktadır. 250 bini aşkın da öğretmen açığı bulunmaktadır. Bizler emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Yığılan öğretmen sayısından dolayı yüksek puanlarla, küsüratlarla atanamıyoruz. İnanıyoruz ki bu süreçte bizim beklentilerimiz de karşılanacaktır. Geçen yıl ilave atama duyurusu haziran sonunda geldi. Ağustosta mülakatlar ve ardından atamalar yapıldı. Mülakatın olmadığı daha önceki yıllarda ise sınavın açıklanmasıyla ağustos ayında ivedilikle atamalar yapılıyordu. Özetle mülakatlı ya da mülakatsız temmuz, ağustos aylarında ilave atamalar yapıldı. Öğretmenler her yıl yapılan ilave atamanın bu yıl da yapılmasını bekliyorlar. Üstelik Eski Milli Eğitim Bakanı da 2022 KPSS ile ilave atamalar olacağını söyledi. Herhangi bir hak kaybı yaşamak istemiyoruz. Talebimiz açık ve net; 2022 KPSS puanları ile ilave atama duyurusunun bir an önce yapılmasıdır.”
 

Yorumlar 1
Emel 24 Haziran 2023 10:00

Çocuklar kendilerini anlatmak için çok çabaladı, önceki bakan ve Fatih Erbakan söz verdi.Yeter artık hakları olan,her yıl verilen ek atamayı bu yıl da istiyoruz,biz anne baba olarak gözlerinden düşen yaşlara dayanamıyoruz????

Bakmadan Geçme