Okan Buruk: Bizim oyun sistemimize en uygun yetenek Fofana

Galatasaray, gözden çıkardığı Seferovic'in yerine golcü arayışlarını sürdürüyor. Forvet transferinde mutlu sona yaklaşmak üzere olan Galatasaray'da hedef David Datro Fofana.

Okan Buruk: Bizim oyun sistemimize en uygun yetenek Fofana
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Galatasaray Teknik direktörü Okan Buruk'un "Bize en uygun yetenek" dediği genç yıldız için Chelsea'nin cevabını bekleyen Galatasaray 20 yaşındaki Fildişi Sahilli forveti kiralamak için Didier Drogba'yı da araya soktu. Henüz Chelsea'yi ikna edemeyen Galatasaray, Fofana'nın 1.5 yıllığına kiralanması için, Chelsea'nin Süper Lig'e karşı olan inadının kırılmasını bekliyor.

Forvet listesini geniş tutmaya çalışan Galatasaray’ın listesinin ikinci sırasında  Crystal Palace'ın 25 yaşındaki santrforu Jean-Philippe Mateta var.  Crystal Palace'ın 25 yaşındaki santraforu Mateta, ilk sıradaki Fofana'nın aksine 1.92'lik boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Fransız golcüyü satın alma opsiyonu ile kiralamak isteyen Galatasaray girişimlerini sürdürüyor. 

DAVİD DATRO FOFANA KİMDİR?
Chelsea takımında Forvet mevkinde forma giyen David Datro Fofana, 22 Aralık 2002 tarihinde dünyaya geldi 181 cm boyunda ve kilo olan David Datro Fofana, Sağ ayağını kullanmaktadır. Bu sezon Chelsea’de forma şansı bulamadı.

JEAN-PHİİLPE MATETA KİMDİR ?
Jean-Philippe Mateta (D. 28 Haziran 1997, Fransa/Sevran) profesyonel futbolcudur. Crystal Palace takımının sözleşmeli ve lisanslı forvet oyuncusudur. Altyapı eğitiimlerini Olympique de Sevran, Drancy ve  La Berrichonne de Châteauroux'de alan Mateta, 2016 yılında 4.1 milyon euro karşılığında Lyon'a transfer oldu. Bir dmnem Le Havre'ye kiralandı. 2018'de ise ilk yurt dışı transferini gerçekleştirerek 8 milyon euroya Maniz'a geçiş yaptı. 2021'de kendisini kiralayan Crystal Palace tarafından bonservisi geride kalan sezonun ortasında 11 milyon euroya alındı. 
 

Bakmadan Geçme