Okul müdürü taciz etti iddiası! 9 kız öğrenci CİMER'e  şikayette bulundu

Elazığ'da bir lisede okul müdürü, 9 kız öğrenciye taciz ettiği iddiaları üzerine adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen müdür, tutuklandı.

Olay, Elazığ’da bir lisede meydana geldi. İhlas Haber Ajansı’ndan edinilen bilgiye göre, bir kız çocuğu CİMER’e, müdürün kendisini  taciz iddiasıyla şikâyet etti.

Okulda bu olayın duyulmasıyla 7 öğrenci daha okul müdürü olan G.C.’yi kendilerini taciz ettiği iddiasıyla şikâyet etti.

28 Mart günü gözaltına alınan okul müdürü bir gün sonra nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Nöbetçi mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, bir kız öğrencinin şikâyetçi olmasıyla G.C. tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen okul müdürü, çıkarıldığı Elazığ birinci  Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9 ÖĞRENCİNİN ŞİKAYETİ ÜZERİNE TUTUKLANDI!

Davanın avukatı olan Eda Vural, 8 öğrenci ile başlayan sürecin 9’uncu öğrencinin  şikayeti ile birlikte devam ettiğini vurguladı.

Av. Vural, ''9’uncu öğrencinin şikâyetinin ardından savcılık makamı harekete geçti. Şüpheliyi tutuklama talebi ile Elazığ 1. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk etti ve şüpheli tutuklandı.

Kararı doğru ve yerinde bir karar olarak değerlendiriyorum. Bu süreç iddia dahi olsa delillerin toplanması gerekir, delillerin toplanmasının da sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için tutuklamanın tedbiren yapılması gerektiğinin kanaatindeydik.

Yargı makamlarının da bizle aynı kanaatte olduğu için mutluyuz. İdari soruşturma başlatıldı diye biliyorum. İdariyi soruşturmaya ilişkin herhangi bir karar verilmedi diye bilgimiz var, onunla ilgili de en kısa sürede karar verileceğini düşünüyorum açıkçası’’ ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme