Osman Cevdet Akçay kimdir? Merkez Bankası yeni Başkan Yardımcısı iktidarı eleştirmişti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yeni Başkan Yardımcıları Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan oldu. Peki Osman Cevdet Akçay kimdir?

Osman Cevdet Akçay kimdir? Merkez Bankası yeni Başkan Yardımcısı iktidarı eleştirmişti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı.

Görevden alınanların yerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.

OSMAN CEVDET AKÇAY KİMDİR?

Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay, 1961 yılında Trabzon'da doğdu. Orta ve lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamlayan Akçay, Boğaziçi Üniversitesi ekonomi bölümünü tamamladı ve daha sonraNew York City University Graduate School and University Center'dan M.Phil ve Ph.D derecelerini alarak eğitimine devam etti. Öğrencilik yıllarında profesyonel olarak Beşiktaş takımında 2 yıl basketbol oynadı.

OSMAN CEVDET AKÇAY İKTİDARI ELEŞTİRMİŞTİ

Başkan yardımcısı olarak atanan isimlerden Cevdet Akçay'ın iddilara göre 6 Temmuz 2022'de Fatih Altaylı'nın programına katıldığı ve iktidarın ekonomi politikasını elleştirdiği söylendi. İktidarın hem Meclis'i hem de Cumhurbaşkanlığı'nı muhafaza etmesi sebebiyle 'reel politikalara' dönmeyeceğini savunan Akçay'ın enflasyon ile ilgili açıklamalarda bulunduğu da iddia edildi.. Akçay, "1-2 sene problem var sonra düşer" bakış açısının yanlış olduğunu, sonrasında gelinecek seviyenin 30'larda takılarak daha büyük sorun oluşturacağını söyledi.

Bakmadan Geçme