Otomobil sahiplerine kötü haber: Korkunç zam geliyor!

Akaryakıt fiyatlarına neredeyse gün aşırı zam gelmeye devam ediyor. Akaryakıta gelen zamlar düşürülmek istenen enflasyonu iyi arttırıyor. Vatandaş artık ne yapacağını bilemez durumda, şaşkınlık içerisinde olanı biteni seyrediyor. Yeni gelecek zamlarla akaryakıtın 40 liraya çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. İşte detaylar...

Otomobil sahiplerine kötü haber: Korkunç zam geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zam furyası sonrası 37 liraya dayanan akaryakıt fiyatlarındaki yeni artışların eli kulağında olduğu düşünülüyor. Dolar kurundaki yatay seyir bir nebze fiyatların bu bantta kalmasını sağlayacak olsa da ufak çaplı bir artışın dahi akaryakıt piyasasını etkilemesi bekleniyor.

Gelişmeler bu yöndeyken kötü haber maalesef geldi. Araç sahiplerini tedirgin eden haber bu sefer yurtdışından geldi. Döviz kurları ve brent petrol fiyatı benzin ve motorin fiyatları artışına doğrudan etki sağlıyor.

Otomobil sahiplerine kötü haber: Korkunç zam geliyor!

Son günlerde benzin fiyatları ile motorin fiyatları peş peşe gelen zamlarla 36 TL’yi geçerken yeni zam beklentisi oluştu. OPEC+ ülkelerinin üretim kesintisiyle 86 dolara yükselen brent petrolün varil fiyatı son 4 ayın zirvesine ulaştı. Söz konusu gelişmenin sonraki günlerde benzin litre fiyatı ve motorin fiyatına zam olarak yansıması bekleniyor.

Döviz kuru ve petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarını belirleyen faktörlerin en başını çekiyor. Günlerdir 27 lira sınırında seyreden dolar kurunun yüksek olması ve brent petrolün 86 dolara çıkarak son 4 ayın zirvesini görmesiyle akaryakıta zam konuşulmaya başlandı. Petrol ve döviz kurunda herhangi bir değişiklik olmazsa akaryakıta önümüzdeki günlerde yeni zamlar gelebilir.

Bakmadan Geçme