Otomobil sahiplerini çileden çıkaran modeller: Sürekli tamirdeler!

Sıfır veya ikinci el araç almayı düşünenler için otomobilin tasarımı, performansı, güvenliği, teknik özellikleri ve yakıt verimliliği kadar, sık arıza sorunları da kritik bir öneme sahiptir. İşte sizin için bu konuda en dikkat çeken araçları derledik. Detaylar burada...

10 -Volkswagen Polo

Arıza puanı: 14

En Çok Arıza Yapan Otomobiller listesinin son sırasında Volkswagen Polo yer alıyor. Volkswagen Polo modelini kullanan sürücülerden alınan geri bildirimlere göre her 5 Polo kullanıcısının biri, arızalardan şikayetçi durumda. Arıza raporları üzerinde yapılan araştırmalara göre 100 üzerinden 14 arıza puanına sahip olan aracın arızalarının yüzde 42.86’sı aks ve süspansiyon sisteminde oluşurken bu oranı yüzde 28.57 ile ısıtma ve soğutma sistemleri takip ediyor.


9 – Nissan X-Trail

Arıza puanı: 16

Nissan X-Trail modelinin sahipleriyle yapılan anketlere göre kullanıcıların yüzde 43’ü araçlarında sorun olduğunu söylüyor. Arıza raporlarına göre 100 üzerinden 16 arıza puanı alan X-Trail’de en sık rastlanan sorunlar ise yüzde 32.38 oranıyla aks ve süspansiyon sisteminde ortaya çıkıyor. yüzde 16.67 oranıyla elektriksel sorunların görüldüğü araçlarda yüzde 13.33 oranında motor arızaları rapor ediliyor.

Otomobil sahiplerini çileden çıkaran modeller: Sürekli tamirdeler!
8 – Volvo XC90

Arıza puanı: 16.5

Volvo XC90 modelini kullanan sürücülerden alınan geri bildirimlere göre sürücülerin yüzde 56’sı araçlarındaki arızalardan şikayetçi durumda. Yüzde 24 oranında aks ve süspansiyon sistemi sorunlarının görüldüğü araçta, yüzde 18.93 oranında elektriksel sorunlara rastlanıyor.


7 – Mercedes-Benz C-Class

Arıza puanı: 17

Mercedes-Benz C-Class modelinin kullanıcılarıyla yapılan anketlere göre her 3 C-Class’tan 1’inde sorun yaşanıyor. C-Class modellerinde ortaya çıkan sorunların yüzde 33.07’si aracın elektriksel sisteminde oluşurken bu oranı yüzde 17.72 ile ısıtma ve soğutma sistemi arızaları, yüzde 15.35 ile de motor arızaları takip ediyor.

Otomobil sahiplerini çileden çıkaran modeller: Sürekli tamirdeler!
6 – Citroen C4 Cactus

Arıza puanı: 18

Citroen C4 Cactus modelini kullanan kullanıcılardan alınan bilgilere göre neredeyse her 5 C4 Cactus’ten 1’i sorunlu. Aks ve süspansiyon sisteminde görülen sorunların yüzde 24.83 oranıyla başı çektiği 100 üzerinden 18 arıza puanına sahip araçta yüzde 15.56 oranında elektriksel sistem yüzde 15.89 oranındaysa motor arızaları yaşanıyor.


5 – Audi Q5

Arıza puanı: 18

Audi Q5 modelini kullanan kullanıcılardan alınan geri bildirimlere göre her 3 Q5 kullanıcısından 1’i, aracının arızalarından şikayetçi. Arıza raporlarına göre 18 arıza puanına sahip olan Q5’te arızaya en çok rastlanan bölüm yüzde 28.74 oranıyla elektriksel sistem olurken bu oranı yüzde 20.96 ile motor arızaları izliyor.

Otomobil sahiplerini çileden çıkaran modeller: Sürekli tamirdeler!
4 – Peugeot 308

Arıza puanı: 18

Peugeot 308 modelini kullanan sürücülerle yapılan anketlere göre araçların neredeyse yarısında sorunlarla karşılaşılıyor. Arıza raporlarının analizi sonucu 18 arıza puanı alan Peugeot 308’de yüzde 25.60 oranla motor kısmı en çok arızanın ortaya çıktığı bölüm olurken ikinci olarak yüzde 19.32’lik oranla ısıtma ve soğutma sistemi arızaları yaşanıyor.


3 – Nissan Qashqai

Arıza puanı: 21

Nissan Qashqai modellerini kullanan kullanıcılardan özellikle dizel versiyonuna sahip sürücülerin yüzde 47’sinin araçtaki arıza sorunlarından yakındığı görülüyor. Detaylandırılmış arıza raporlarına göre 21 arıza puanına sahip olan Qashqai’de en sık rastlanan sorunlar yüzde 34.28 ile aks ve süspansiyon sisteminde ortaya çıkarken bu oranı yüzde 17.56 ile elektriksel sistem arızaları takip ediyor.

Otomobil sahiplerini çileden çıkaran modeller: Sürekli tamirdeler!
2 – Land Rover Discovery Sport

Arıza puanı: 25

Land Rover Discovery Sport modelini kullanan sürücülerle yapılan anketler sonucunda Discovery Sport’ların neredeyse yarısında sorunlar ortaya çıktığı görülüyor. Arıza raporlarının analiz edilmesiyle 25 arıza puanı verilen Discovery Sport’ta yüzde 41.68 oranında aks ve süspansiyon sorunları başı çekerken yüzde 18.19 oranındaysa elektriksel sistem sorunları ortaya çıkıyor.


1- Land Rover Range Rover

Arıza puanı: 33

En Çok Arıza Yapan Otomobiller listesinin ilk sırasında ise Land Rover Range Rover modeli yer alıyor. Land Rover Range Rover modelini kullanan kullanıcılardan alınan geri bildirimlere göre araç sahiplerinin yüzde 50’den fazlası araçlarındaki sorunlardan şikayetçi durumda. Arıza raporlarına göre en yüksek arıza puanını alarak zirveye yerleşen Range Rover’daki arızaların yüzde 42.20’si tıpkı Discovery Sport’ta olduğu gibi aks ve süspansiyon sistemlerinde ortaya çıkarken bu oranı yüzde 20,79 ile elektrik sistem arızaları izliyor.

Otomobil sahiplerini çileden çıkaran modeller: Sürekli tamirdeler!

KAYNAK: Aydınlık

Bakmadan Geçme