'Özel Okullar' Bakanı beklemedi bile !

Birçok Özel Okul, erken kayıt adı altında yeni yıl girerken fiyatlarına yüzde 110 ile yüzde 250 arası zam yaptı. Oranlar açıklanmadan yapılan fahiş zamlar geri çekilecek mi ? Bakanı beklemeyen Özel Okullara yaptırım yapılabilecek mi?

'Özel Okullar' Bakanı beklemedi bile !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel okul fiyatlarında araştırmalar ve tartışmalar yeni yıla girilmesiyle hız kazandı.

Özel Okulların 2022-2023 yılı zam oranları merakla beklenirken, Zam oranları Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklanmadan bir çok Özel okul, keyfi oranlarla zam yaptı bile..

Erken kayıt adı altında kampanya duyuruları ile daha şimdiden, bir önceki Eğitim ücretine en az yüzde 110'dan başlayan fahiş artışlar yapan bazı Özel Okullar, TEFE-TÜFE oranlarını bekleme zahmetine girmediler.

Milli Eğitim Bakanlığı ise taraflarla bir araya geleceğiz açıklaması yaparken, yapılan artışlardan haberdar bile olmadıkları anlaşılmış oldu.

Bir önceki eğitim ücretine en az yüzde 110-120'den başlayan oranlarda artış yapan Özel okullara tepki gösteren Veliler ise ;

"Bu ücretler Ocak'tan sonra tekrar artacak, üstelik fiyatlara yemek, ulaşım gibi kalemler dahil değil. Örneğin 17 bin ödeme yaptığımız eğitim ücreti için bu kez 38 bin talep ediliyor. Daha bu sezonun taksitleri devam ediyor. Bakanlık başka açıklama yapıyor ama uygulama hiç te öyle değil. Bunları kim denetleyecek" diyerek tepki gösterdiler.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada; "Özel okullarda 2023 ücret artışı, velilerimizin çıkarlarını koruyacak şekilde,

yeni oranı bu hafta içerisinde tüm TEFE-TÜFE oranları belirlendikten sonra oluşacak zammı özel öğretim kurumları yöneticileriyle bir araya gelerek

tekrar olgunlaştırarak kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

Bu açıklamadan sonra Özel Okulların fiyatlarında geri adım atmayacakları merakla beklenirken; eski ile yeni arasındaki artış nasıl dünelnecek merakla bekleniyor, ayrıca aradaki farkın kim tarafından denetleneceği ise ayrıca bir merak konusu ?

Bakmadan Geçme