Putin'den üstü kapalı tehdit! MİG-31 uçakları savaş nöbeti tutacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz üzerinde bin kilometre menzilli Kinjal (Hançer) füzeleri ile donatılmış MİG-31 uçaklarını konumlandırdı.  Yerleştirilen füzelerle ilgili doğu Akdeniz krizi nedeniyle savaş nöbeti tutacakları açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken ABD'nin doğu Akdeniz'e donanma gemilerini göndermesine tepki olarak Karadeniz üzerinde süpersonik 'Kinjal' füzeleriyle donatılmış MİG-31 savaş uçaklarının sürekli savaş nöbeti tutacağını açıkladı.

Rus askeri gözlemciler, Putin'in aldığı bu kararın İsrail krizi ve ABD'nin Lübnan ve Suriye'ye müdahalesinden duyulan endişelerden kaynaklandığını dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'in Başkenti Pekin'e yaptığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Rus hava kuvvetlerine ait MİG-31 savaş uçaklarının Karadeniz semalarında “Kinjal” (hançer) füzeleriyle donatılarak sürekli savaş nöbeti tutacaklarını söyledi.

Putin'nden

İsrail ile Filistin arasındaki krizin daha geniş bölgesel savaşa dönüşme riski barındırdığını vurgulayan Putin, “Şimdi yapacağım açıklama kimseye yönelik tehdit değildir, ancak önlemlerimizi almak zorundayız. Uzay ve hava kuvvetlerimize bağlı MİG-31 savaş uçakları Karadeniz üzerinde uluslararası hava sahasında süreklilik esasında ‘Kinjal’ füzeleriyle donatılmış savaş nöbeti tutmaya başlıyor. Bilindiği üzere bu hipersonik füzelerimiz sesten 9 misli daha süratli hareket ederek 1000 km menzildeki hedefleri vurma özelliğine sahiptir. Aldığımız bu tedbir hamlesi az önce de söylediğim gibi kimseyi tehdit etme amacı taşımıyor. Ancak doğu Akdeniz bölgesinde olası olumsuz gelişmelere karşı önlem niteliği taşıyacak” diye konuştu.

Bakmadan Geçme