Rojin Kabaiş soruşturmasında yeni gelişme: Rektör Şevli'den DNA örneği alındı
Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile yeğeni Enes Şevli'den alınan DNA örneklerinin, Kabaiş'in bedeninde tespit edilen iki farklı erkeğe ait DNA profiliyle karşılaştırılacağı öğrenildi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile yeğeni Enes Şevli’den DNA örneği alındığı öğrenildi.
Kabaiş ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut tarafından da doğrulanan DNA örneklerinin, soruşturma dosyasında daha önce tespit edilen profillerle karşılaştırılacağı belirtildi.
İKİ FARKLI ERKEĞE AİT DNA PROFİLİ TESPİT EDİLMİŞTİ
Rojin Kabaiş’in bedeninde yürütülen adlî incelemelerde daha önce iki farklı erkeğe ait DNA profiline rastlanmıştı. Soruşturma kapsamında alınan yeni örneklerin, söz konusu profillerle karşılaştırılması bekleniyor.
Yapılacak incelemenin ardından DNA örneklerinin mevcut profillerle herhangi bir eşleşme gösterip göstermediği belirlenecek.
DAHA ÖNCE 195 DNA PROFİLİ KARŞILAŞTIRMAYA ALINMIŞTI
Soruşturmanın önceki aşamalarında da çok sayıda kişiden DNA örneği alınmıştı. Van Barosu, 2025 yılında yaptığı açıklamada soruşturma kapsamında kıyaslamaya tabi tutulan DNA profili sayısının 195’e ulaştığını duyurmuştu.
