Ruhsatlı silah taşıma yasaklandı

07-12 Şubat 2024 tarihleri arasında Kahramanmaraş'ın düşman işgalinin kurtuluşunun 104. Yıldönümü kutlanacaktır. Bu nedenle valilik il genelinde ateşli silah taşımayı yasakladı.

Kahramanmaraş 07-12 Şubat 2024 tarihleri arasında düşman işgalinin kurtuluşunun 104. Yıldönümü kutlayacak. Kahramanmaraş bu özel gün sebebiyle il genelinde ateşli silah taşımayı yasakladı.

Kahramanmaraş valiliği tarafından verilen kararla ilgili açıklama yapıldı ve açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü 07-12 Şubat 2024 tarihleri arasında kutlanacaktır. Bu kapsamında düzenlenen etkinliklerde üzüntü verici olayların yaşanmaması için, 07-12 Şubat 2024 tarihleri arasında meskun mahallerde ve tören alanlarında kurusıkı dahil tabanca ve tüfeklerin ruhsatlı dahi olsa taşınması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun verdiği yetkiye dayanılarak yasaklanmıştır. Anılan tarihlerde kurusıkı dahil silah taşıyanlar hakkında Kabahatler Kanunu’na göre yasal işlem yapılacaktır” denildi.

 

Alınan kararla ilgili konuşan Ali İnce isimli vatandaş, “Doğru bir karar alınmış. Fazla aşırıya gitmeden, depremden dolayı hepimizin kaybı var. Ufak çaplı kutlamalar olabilir. Davullar, zurnalar halaylar çekilmesin tabi ki. Sonuçta hepimizin kayıpları var” dedi.

 

Mustafa Polat isimli vatandaş ise alınan kararın yerinde olduğunu belirterek  “Bu yıl için kaldırıldığı iyi oldu. Depremden dolayı herkesin bir kaybı var. Bence de iyi bir karar almışlar.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme