• Haberler
  • Güncel
  • Rusya'da darbe girişimi… Rus ordusuna savaş açan Wagner lideri Prigozhin açıklama yaptı

Rusya'da darbe girişimi… Rus ordusuna savaş açan Wagner lideri Prigozhin açıklama yaptı

Uluslararası ajanslar Rusya'daki darbe girişimi ile ilgili bilgileri geçmeye devam ediyor. Darbe girişimine kalkışan Wagner'in lideri Prigozhin şu ifadeleri kullandı..

Uluslararası ajanslar Rusya’daki darbe girişimi ile ilgili bilgileri geçmeye devam ediyor. Darbe girişimine kalkışan Wagner’in lideri  Prigozhin şu ifadeleri kullandı..

Rus ordusuna savaş açan Wagner lideri Prigozhin'in konuşması: PMC Wagner Komutanlar Konseyi bir karar aldı: Ülkenin askeri liderliğinin getirdiği kötülük durdurulmalı. Askerlerin hayatını ihmal ediyorlar. Onlar adalet kelimesini unuttular, biz onu geri getireceğiz. Bugün onlarca, on binlerce Rus askerinin hayatını mahveden adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak. Soruyorum: kimse direnmiyor. Karşı koymaya çalışan herkesi tehlike olarak değerlendirip yolumuz üzerindeki kontrol noktaları da dahil olmak üzere anında yok edeceğiz. Ve başımızın üzerinde gördüğümüz herhangi bir havacılık. Herkesten sakin olmalarını, provokasyonlara yenik düşmemelerini ve evlerinde kalmalarını rica ediyorum. İdeal olarak, yolumuzdakiler dışarı çıkmıyor. Başladığımız işi bitirdikten sonra vatanımızı korumak için cepheye döneceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamı, Hükümet, İçişleri Bakanlığı, Rosgvardia ve diğer departmanlar eskisi gibi çalışmaya devam edecek. Rus askerlerini yok edenlerle hesaplaşacağız. Ve cepheye geri döneceğiz. Orduda adalet yeniden sağlanacak. Bundan sonra da tüm Rusya için adalet.
 

Bakmadan Geçme