Saadet Partisi Konya başkan adayı Karaduman: 'Hayat pahalılığı her alanda vatandaşlarımızın belini büküyor'

Saadet Partisi'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulkadir Karaduman, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Karaduman düzenlediği basın toplantısında ekonomik sıkıntılar hakkında konuştu. Karaduman, 'Hayat pahalılığı her alanda vatandaşlarımızın belini büküyor' dedi.

Saadet Partisi Konya başkan adayı Karaduman: 'Hayat pahalılığı her alanda vatandaşlarımızın belini büküyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulkadir Karaduman, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karaduman düzenlediği basın toplantısında 31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmaları hakkında konuştu.  

Vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntılar hakkında konuşan Abdulkadir Karaduman, “Hayat pahalılığı her alanda vatandaşlarımızın belini büküyor” dedi. Karaduman basın toplantısında,  

“Bugüne kadar mevcut iktidar, Sanayicimizi hem çiftçimizi hem normal vatandaşımızı ayakta tutmaya çalıştı. Üretim yönünde. Destekleri olmadı maalesef. Daha çok hazır parayla dönme yolunda bir politika izlediler. Bugüne kadar bütün sektörler bankalar vasıtasıyla ayakta kalmaya çalıştı ve şu anda da bu işin sonuna geldik gözüküyor. Hazır para bitti ve şu anda sıkı bir para politikası uygulamaya çalışıyorlar.  

SANAYİCİLERİMİZ CİDDİ SIKINTIDA 

Bu sebeple de şu anda sanayicilerimiz çok ciddi manada sıkıntılar içerisinde. Diğer taraftan aynı şekilde sanayicimiz üstünde fuarda tarım fuarında biliyorsunuz büyük bir oranda sanayicimiz orada faaliyet gösteriyor. Onların da söylediği şu andaki kur baskısı var. Diğer taraftan ihracat yapabileceğimiz ülkelerle alakalı olarak aramızdaki birtakım problemler, sıkıntılar bölge coğrafyasında küresel güçlerin uygulamaya koymaya çalıştığı birtakım olacak planlar, programlar var. Tamamen bizi zora sıkıntıya sokmuş durumda. Ekonomik durumdan dolayı da şu ana kadar en azından en azından bizim talep ettiğimiz veya istediğimiz ticaret gemilerinin durması noktasında da hiçbir adım atılmadı, atılamadı.  

EMEKLİLERİMİZİN HALİNİ ANLATMAYA GEREK YOK 

Zaten emekliliğimizin halini onları anlatmaya gerek yok. Bunları biliyoruz. Şu andaki mevcut hayat pahalılığını hepimiz yaşıyoruz, biliyoruz. Bu şartlarda emeklilerimizin geçinmesi çok zor. Zaten geçinemiyorlar. 

Maaşla çalışan kardeşlerimiz zaten yani kiralar başka çocuklarının masrafları, mutfak giderleri. Bunlar hepsi ayrı ayrı problemler ama tabii ki bir hayat yaşanıyor şimdi. 

Biz bir şekilde bir hayat yaşanıyor şu anda ama bunun ne şekilde yaşandığını hiçbirimiz bilmiyoruz. Kapılar kapandıktan sonra herkes evine girdikten sonra içeride neler yaşandığını biz bilmiyoruz. Bu ekonomik problemlerden kaynaklı olarak tabii geçimsizlikler, başka sıkıntılar boşanmalara varıncaya kadar problemlerin ortaya çıktığını da biliyor” diye konuştu. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme