• Haberler
  • Konya
  • Saadet Partisi Konya İl Başkanı, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu

Saadet Partisi Konya İl Başkanı, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sayılı günler kala Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu

Saadet Partisi Konya İl Başkanı, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, seçimle ilgili yaptıkları çalışmalarda, Hakimiyet Gazetesi’ne birtakım değerlendirmelerde bulundu.
Saadet Partisi olarak sadece seçim dönemlerinde çalışan bir parti olmadıklarını söyleyen Hüseyin Saydam, Konya genelinde il, ilçe ve mahalle teşkilatlarının olduğunu ve seçimde de farklı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Daha çok vatandaşın belli noktalarda Saadet Partisi’ne oy vermesi için bir önceki seçiminin bitiminden bu tarafa teşkilatlar olarak çalışma gerçekleştiriyoruz, dedi. 

Ayrıca seçmenin heyecanına ve beklentilerine yönelik faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Saydam, bir ittifak içerisinde seçimlere katıldıklarını ve Saadet Partisi olarak Konya’da aday çıkartmayıp, Millet İttifakı adaylarını desteklediklerini ifade etti. Hüseyin Saydam şu açıklamalara yer verdi: “Bundan dolayı da Millet İttifakı’nın içerisinde seçim çalışmalarına hem il, ilçe yönetimlerimiz hem gençlik kollarımız, hanım kollarımız belirli program dahilinde çalışmalara katılıyor.’’ 
Konya İl Başkanı Saydam, esnaf taramalarına katıldıklarını, seçim bürolarının açılışlarını ve geçmişte köy olan mahallelerde çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.
Türkiye’de son 15 yıldır bir kutuplaşma siyaseti gerçekleştirildiğini söyleyen Saydam, seçim çalışmalarının da bunun üzerinden yürütülüyor ve Saadet Partisi olarak bunu tasvip etmiyoruz dedi. Kendi projelerini açıklamaktan çok birilerinin TV ekranlarından ve kürsülerden partileriyle veya Millet İttifakı’yla ilgili iddialarının gerçek olup olmadığıyla ilgili çalışma yürütmek zorunda kaldıklarının altını çizdi.
Bu iddiaların büyük çoğunluğu vatandaşın kafasına takılıyor ve onun haricinde ise gerçeklerle bağdaşmayan şeylerden ibaret diyen Saydam, doğru olabileceğini düşünenlerin tepki gösterebildiğini ifade etti. Bunlara cevap vermekten, nasıl bir yönetim anlayışıyla iktidara talip olduğumuzu anlatamıyoruz bu da bizi rahatsız ediyor diyen Hüseyin Saydam, bundan dolayı da birbirine zıt gözüken altı partini bir araya gelip ittifak kurmasını ise Türkiye’nin kutuplaşmadan çıkıp normalleşmesi adına olumlu bir yaklaşım olarak görüyoruz dedi. 
İktidarın, Saadet Partisi ile CHP’nin ittifak yapması üzerinden muhafazakar seçmene yönelik söylemlerinin sahada da kendilerine yansıdığını ve son seçimlerde ise Konya’da, AK Parti’nin yüzde 70 civarında oyunun olduğunu söyleyen İl Başkanı, dolayısıyla da sempatizan derecesinde olan seçmenler bu söylemleri dikkate alıyor ve bu durumla ilgili de bize tepki gösteriyor, dedi. Altından kalkamayacağımız bir soru yok ve her şeye cevap da verebiliriz dolayısıyla da müsterihiz  diyerek değerlendirmelerine devam etti.
Gerçekleşecek seçimlerin, Konya’da nasıl sonuçları olabileceğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Saydam, bir tarafta İYİ Parti kendi adaylarıyla giriyor, diğer yandan da DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, CHP listelerinden girdi, dedi. Bu yüzden dolayı da orantısal olarak kestirmenin zor olup, çok farklı sonuçların ve süprizlerin çıkabileceğini söyledi. Normalde bizim beklediğimizin bile üzerinde Millet İttifakı’na oy çıkabilecekken, iktidarın ise beklentilerinin üzerinde bir hayal kırıklığına uğrayacağı kanaatindeyim, ifadelerini kullanan İl Başkanı, bir hafta gibi bir süre kaldı göreceğiz zaten diyerek konuşmasına devam etti.
Kampanya sürecinde herhangi bir problem yaşamadıklarını açıklayan Saydam, TV ekranlarından ifade edilen birtakım dezenformasyonlar ve yalanların var olduğunu ve bunlarla uğraştıklarını dile getirdi. Bunların da siyasetin ve şuanki oluşturulan ortam içerisinde zaten var olan şeyler olduğunu aktarırken, bunlara zaten alışıyoruz, bu tür şeylerin olmasını bekliyoruz ondan dolayı bir problem yok, dedi.

Şimdiden seçimlerin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz diyen Saydam, inşallah bu tür kutuplaşmaları, hangi parti olursa olsun birisinin alakası olamayan birtakım sonuçlarının değil, memleketin ekonomiyle, tarımla, eğitimle ve sağlıkla ilgili ciddi sorunları var ve bunları konuşacağımız ortamın oluşmasını istiyoruz şeklinde konştu. Memleketin yapay gündemlerle değil kendi sorunlarıyla hemhal olmasını istiyoruz diyerek konuşmasına ekledi. Son olarak ise Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam,  inşallah önümüzdeki seçimlerin hepimiz için hayırlı olacağı kanaatindeyiz. Rabbimiz de hayırlısını versin, teşekkür ediyoruz, dedi.

 

ABDULLAH GÜLDAĞI'NIN ÖZEL HABERİDİR
 

Bakmadan Geçme