Şahin: Endem, engelsiz bir Türkiye için rol model olmalı

Engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmalarla tanınan Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebeti ile yazılı bir açıklama yaptı.

Şahin: Endem, engelsiz bir Türkiye için rol model olmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şahin Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan (ENDEM) Engelli Destek Merkezi’nin kısa sürede başarılı çalışmalara imza attığını ifade etti. Endem’in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından rol model kabul edilmesi halinde ülke genelinde yaşayan engelli bireylerin yaşamını olumlu şekilde etkileyeceğini belirtti.

Engelsiz tramvay, engelsiz otobüs, engelsiz park ve bahçeleri ile Konya'nın ülkemizde ve dünyada örnek şehirlerarasında yer aldığını belirten Başkan Şahin, 2021 yılında faaliyete geçen Engelli Destek Merkezi ( ENDEM ) ile de engellilerin sosyal ve bürokratik alanda rahata kavuştuklarını söyledi. Özellikle Konya merkezdeki engelsiz yaşamın bu uygulama ile taşra ilçe ve mahallelerde yaşayan engelli bireylerin yaşamlarını engelsiz hale getirdiğini belirtti.

Başkan Şahin;Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı'nın Endem'i rol model kabul etmesi halinde Engelli bireylerin  bürokratik hakları başta olmak üzere yaşamış oldukları sorunları çözmek adına Cimer gibi veri tabanı olan bir site ve ülke genelindeki tüm engellilerin ücretsiz arayabileceği bir destek hattı oluşturulması ülke genelinde yaşamakta olan tüm engellilere daha rahat hizmet alabilme olanağı sunacak ve Konyamız engelsiz  bir Türkiye'nin oluşmasında büyük bir misyon yüklenmiş olacaktır dedi.

Bakmadan Geçme