Sahurda tok tutan yiyecekler!

Sahurda yenilen yemeklerin önemi oldukça büyüktür. Tüketeceğimiz yiyecek seçimleri özellikle tok tutacak olan gıdalardan yana olmalıdır. Peki bu yiyecekler nelerdir?

Sahurda yenen yiyecekler hem tokluk açısından hem de gün içinde yaşanan mide sorunlarının önlenmesi açısından önemlidir. Peki sahurda doyurucu olan yiyecekler nelerdir? 

1. Yumurta

Zengin protein içeren yumurtayı günlük kalori ihtiyacınıza uygun şekilde belirli adetlerde haşlayarak ya da omlet yaparak tüketebilirsiniz. Susamamanız için yumurtayı acısız ve baharatsız tüketmeniz tavsiye ediliyor.

2. Peynir

Peynir de içerdiği protein sayesinde tok tutan yiyecekler arasında yer alır. Peynirin tuzsuz veya az tuzlu olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.  Örnek olarak, beyaz peynir, lor peyniri, krem peynir, süzme peynir gibi çeşitleri tüketebilirsiniz.

3. Süt

Süt de bol protein içermesi nedeniyle sahurda tüketilebilecek gıdalar listesinde yer alıyor. Süt, vücudun sıvı ihtiyacını karşılaması açısından oldukça önemlidir. Çay ve kahve yerine sahurda süt içmek hem rahat uyumanıza, gün boyu tok hissetmenize yardımcı olacaktır.

4. Elma

Elma, içindeki pektin isimli madde ve besin lifi sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlayan bir meyvedir. Sindirim sisteminin sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olan elma, içindeki şeker oranıyla tercih edilebilecek bir gıdalar içinde yer alıyor.

5. Yoğurt

Yoğurt sizi tok tutacak ve acıkmanızı engelleyecektir. Yoğurdun içine bir çay kaşığı
tarçın ekleyerek kan şekerini dengeleyebilirsiniz. Yoğurdun uyku sorunlarına da iyi etkisi vardır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme