• Haberler
  • Güncel
  • Saksının dibine koyunca böcekleri yok ediyor! Çiçeklerin güzelleşmesi için bunu yapın.

Saksının dibine koyunca böcekleri yok ediyor! Çiçeklerin güzelleşmesi için bunu yapın.

Solan, sararan ve böceklenen çiçekleriniz için üzülmeyi bırakın ve hemen köküne bu sebzeyi ekin.

Ev hanımları gözü gibi baktığı çiçeklerinin solmasına çok üzülür. Çiçeklerinin solmaması için ise ellerinden geleni yapar. Tam da bu noktada ise çiçeklerin solmasını ve böceklenmesini engelleyen iksir niteliğinde bir tarif var.

BÖCEKLENMEYİ KÖKTEN BİTİRECEK!

yeniakit.com.tr’de yer alan habere göre sarımsak, anti-bakteriyel özelliği ile bakteri oluşumuna karşı etkilidir ve çiçek toprağının sineklenmesini ortadan kaldıracak bir çözümdür. Sıktığınız sarımsak suyunu çiçeğinizin toprağına dökün. Hatta çiçeğinizin yapraklarına bu suyu sıkın. Sarımsak suyunun keskin kokusu sinekleri rahatsız ederek kaçıracaktır.

Saksının dibine koyunca böcekleri yok ediyor! Çiçeklerin güzelleşmesi için bunu yapın.

SİNEKLENMEYİ BİTİRMEK İÇİN BU YÖNTEMİ DENEMELİSİNİZ…

Çiçek toprağının nemli olması sineklenmeye adeta davetiye çıkarır. Eğer çiçeğinizin toprağı nemliyse bu durum bakteri oluşumuna yol açar. Bakteriler ise sinekleri kendilerine çeker. Peki nemli kalmasın diye çiçeklerimizi mi sulamayacağız?

Saksının dibine koyunca böcekleri yok ediyor! Çiçeklerin güzelleşmesi için bunu yapın.

Tabi ki de hayır! Sulamadan dolayı nemlenen toprağın nemini almak için saksıya kuru toprak takviyesi yapın. Sineklerden kurtulmanın bir diğer yolu ise insan sağlığı için zararı saymakla bitmeyen sigaradır. Sigaranın külünü ve izmaritini toprağa gömün. Zamanla sineklerin uzaklaştığınız ve çiçeğe uğramadığını göreceksiniz.

Kaynak: yeniakit.com.tr

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme