Salih Ümütkesmez: Türk milliyetçileri, 2. Tura damga vuracak

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandıklara gitti. Kesin açıklanmayan sonuçlara göre, cumhurbaşkanı adaylarından hiçbirisi en az yüzde 51 oy alamazken, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan ise yüzde 5 civarında oy alarak seçimlerin kilit ismi olmayı başardı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Zafer Partisi Konya İl başkanı Salih Ümütkesmez, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

Salih Ümütkesmez: Türk milliyetçileri, 2. Tura damga vuracak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimin 2. tura kaldığı vurgusunu yapan Ümütkesmez, “Kamuoyu tarafından beklenmeyen ama bizim beklediğimiz yüzde 2.5 civarında oy aldık. Beklediğimiz bir oy aldık. Daha yüksek bir oy alabilirdik ama iki kutuplu yapının, akabinde yeni bir parti olmamız ve teşkilatlarımızın tam oturmaması, ekonomik baskıya rağmen aldığımız oyun çok önemli olduğunu görüyorum” diye konuştu. 

‘2. TURUN KARARINI, TÜRK MİLLİYETÇİLERİ VERECEK’

Önümüzdeki günlerde, Türk siyaset hayatına damga vuracaklarını söyleyen Ümütkesmez, Sinan Oğan’ın aldığı oy oranına ilişkin ise 2. turun kararını Türk milliyetçilerinin vereceğini ifade etti. Seçimin olaysız, huzur içinde gerçekleşmesinin ise çok önemli olduğunu belirten Ümütkesmez, güvenlik kuvvetlerine teşekkür ettiğini ve bu duruma ise siyasetçiler olarak saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi. 

Vatandaşların, Oğan’a oy vermelerinin sebebine de değinen Ümütkezmsez, “Öncelikle bizim Atatürkçülüğü ve Türk milliyetçiliğini savunan bir yapımız var ve bu yapı ikili blok arasında tam temsil edilmiyordu. Bir tarafta HDP diğer tarafta da HÜDAPAR’ın gölgesi vardı.  Atatürk ve cumhuriyetle meselesi olanlar iki tarafta da bulunmaktaydı. Türk milliyeçileri ise buna itiraz ediyorlardı. Bu itiraza bir başkaldırmaydı, bizim de bir seçeneğimiz var demesini bildi.  O anlamda oy alındı. Bu şartlarda oy alınması başarıydı. Aynı zamanda Türk milliyetçiliğinin, ilerleyen dönemlerde Türkiye’de bir çatı oluşturup, Türk siyaset tarihine damga vurması işaretini vermiştir.” diye aktardı.

7 MADDELİK ŞART

Salih Ümütkesmez, 2. turda diğer adaylara destek verme konusunda ise daha öncesinde, Oğan’ın açıkladığı 7 maddelik şartlarının olduğunu dile getirdi. Bu şartları sağlayan adaydan yana olacaklarını, aksi takdirde ise ikisini de desteklemek zorunda olmadıklarını ve aynı tavrı devam ettireceklerini düşündüğünü belirtti.

Bazı kaygılarının olduğunu da dile getiren Ümütkesmez, “Türk milliyetçisi olarak, kaygılarımız var bu konularda. İki bloktanda bir cevap bekliyoruz, verecekleri cevaba göre bizde kendimizi şekillendireceğiz Biz sadece makam pazarlığı noktasında değil, ilkeler bazında bakıyoruz. HDP ve HÜDAPAR, Türk kimliği konusunda rahatsız partiler” diye konuştu. 

Türk Milleti’nin sorunlarına çözüm üretmek için siyasi parti olduklarını ifade eden Ümütkesmez, eğer bugün birkaç makam için pazarlık içerisine girerseler, kendilerini inkar etmiş olacaklarını belirtti.

SIĞINMACILAR YİNE ÖN PLANDA

Son olarak ise 2. turda destek konusunda kriterlerinin neler olduğuna değinen Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez, “Sığınmacılar, terör örgütleriyle araya mesafe koymak ve anayasamızın ilk dört maddesine bağlı olmak var. Bunlar bizim ana kriterlerimiz, bunları sağlayan olursa zaten Genel Başkanımız seçimden öncede Kemal Kılıçdaroğlu’na, eğer bu şartları gerçekleştirirsen kayıtsız şartsız hiçbir şey istemeden seni destekleyeceğiz demişti. Biz samimiyetle aynı noktada duruyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: SAADETİN KALECİ
FOTOĞRAF: ABDULLAH GÜLDAĞI

Bakmadan Geçme