Selçuk Üniversitesi'nde Filistin'e Destek Çarşısı açıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi, Konya İl Müftülüğü, Selçuklu İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi Kadın Kolları tarafından Filistin'e Destek Çarşısı'nın ikincisi açıldı.

Selçuk Üniversitesi Diyanet Gençlik Merkezi ve başka kurumlar da olmak üzere Filistin’e Destek amaçlı açımış olan çarşının ikincisi kuruldu. Çarşıda, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi Kadın Kolları ile SÜ Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanmış olan ürünler satışa sunuldu. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlamış olan  programda, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, çarşının iyiliklere sebep olmasını dileyerek “Bu çarşıyı Filistin, Gazze ve Kardeşlik Çarşısı olarak isimlendiriyorum" dedi.

Ardından eller semaya açılarak Filistin, Gazze ve tüm Müslümanlar için dua edildi. Çarşıdan elde edilen gelirin tamamı Filistin’e gönderilecek. Programa, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. İlhan Çiftci, Konya İl Müftü Yardımcıları Kuddusi Uysal ve Mustafa Şimşek, Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 

Bakmadan Geçme