• Haberler
  • Konya
  • Selçuk Üniversitesi Rektörü, Gazze'deki İsrail zulmüne karşı öğrencilerle bir araya geldi

Selçuk Üniversitesi Rektörü, Gazze'deki İsrail zulmüne karşı öğrencilerle bir araya geldi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Gazze'deki İsrail zulmüne karşı öğrencilerle bir araya gelerek dayanışma gösterdi ve uluslararası toplumu bu krize duyarlı olmaya çağırdı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Gazze'de İsrail'in uyguladığı soykırıma karşı bir araya gelen öğrencilerle destek amacıyla Alaeddin Keykubat Yerleşkesi'nde buluştu. Gazze Nöbeti adı altında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Rektör Aksoy, öğrencilerin yanında yer alarak Gazze'deki soykırıma karşı barışçıl bir tepki gösterdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Aksoy, Gazze'deki insan hakları ihlallerine ve zulme karşı duyarlılık gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Filistin halkının yaşadığı acıları önlemek için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Akademik camianın, Filistin'deki insani krize karşı dayanışma içinde olduğunu ve bu vahşetin sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti. İsrail'in Filistin'deki saldırgan politikalarını kınadı ve bu tür vahşetlerin bir an önce son bulması gerektiğini dile getirdi.

Bakmadan Geçme