Selçuklu Belediyesi Öncülüğünde Konya'nın İlk İkinci El Pazarı

Selçuklu Belediyesi, israfın önlenmesi ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacıyla ikinci el pazarı açtı. Yazır Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenen açılışa, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Selçuklu Belediyesi Öncülüğünde Konya'nın İlk İkinci El Pazarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuklu Belediyesi, bugün gerçekleştirdiği bir törenle Selçuklu 2. El Pazarı'nı hizmete açtı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Pekyatırmacı, projenin israfın önlenmesi, ülke kaynaklarının bilinçli kullanımı ve toplumda sıfır atık bilincinin oluşturulması amacıyla hayata geçirildiğini söyledi.

Başkan Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak bugün örnek bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İsrafın önlenmesi, ülke kaynaklarının bilinçli bir şekilde kullanılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması konularında üstlenmiş olduğumuz misyonla bugüne kadar birçok projeye ve çalışmaya imza attık. Bu projelerimiz Türkiye genelinde örnek alınan projeler oldu. Bugün açılışını yaptığımız Selçuklu 2. El Pazarı ile birlikte bu projelerimize bir yenisini daha eklemiş olduk" dedi.

Selçuklu 2. El Pazarı'nın 205 standa sahip olduğunu belirten Başkan Pekyatırmacı, bunlardan bir tanesinin tamamen geri dönüştürülmüş ürünlerden oluştuğunu söyledi. Başkan Pekyatırmacı, "Hemşerilerimiz her ayın ilk Çarşamba günü saat 09.00-18.00 saatleri arasında, Yazır Kapalı Pazar Yerimize gelerek açtıkları stantlarda kullanmadıkları mutfak eşyalarını, elektronik ev eşyalarını, kıyafetleri, kitapları, oyuncakları ve bunlar gibi eşyaları uygun fiyatlarla satışa sunacaklar" diye konuştu.

Başkan Pekyatırmacı, projenin hem israfın önlenmesi hem de sıfır atık bilincinin oluşturulması açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Pekyatırmacı, "Bu projemiz sayesinde hemşerilerimiz kullanmadıkları eşyaları uygun fiyatlarla satabilecek, hem de bu eşyaların çöpe gitmesi önlenerek israfın önüne geçilecek. Ayrıca, projemiz sayesinde vatandaşlarımızda sıfır atık bilinci oluşturulacak" ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediyesi İkinci El Pazarı, her ayın ilk Çarşamba günü saat 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Bakmadan Geçme