• Haberler
  • Konya
  • Selçuklu'da inşa edildi! 300 öğrencilik kapasitesi ile hizmet verecek

Selçuklu'da inşa edildi! 300 öğrencilik kapasitesi ile hizmet verecek

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, Selçuklu İlçe Müftülüğü, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle inşa edilen 'İkra'r Hafızlık Kız Kur'an Kursu,' düzenlenen bir törenle resmi olarak hizmete açıldı.

Selçuklu'da inşa edildi! 300 öğrencilik kapasitesi ile hizmet verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Konya'nın Selçuklu ilçesinde, Selçuklu İlçe Müftülüğü, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle inşa edilen "İkra'r Hafızlık Kız Kur'an Kursu," düzenlenen bir törenle resmi olarak hizmete açıldı.

Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, 24 derslik, 45 odalı, 60 yatak kapasiteli, 300 öğrenci kapasiteli, içinde bir imam hatip ortaokulu bulunan ve toplam maliyeti 65 milyon lira olan bu kursun açılış töreninde, toplumun içinde dürüst, samimi, dindar insanlara ihtiyaç duyulan bir dönemde olduğumuzu belirtti. Kursun, toplumun doğru yolu bulmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Kaymakam Eflatun Can Tortop sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'tan korkan, yaptığının hesabını verebilen, haramdan kaçan, rızkını helalde arayan bir nesil toplumumuza da ışık tutacaktır. Camiler, fabrikalar, eğitim kurumları, Kur'an kursları bizleri ayakta tutan kurumlardır. Ticaret ve sanayi, toplumları maddi olarak, cami ve Kur'an kursları da manevi açıdan toplumumuzu kalkındırır. Önemli bir konu da geçmişte din eğitimini ehil olmayan ellerde, kötü niyetli insanlara, merdiven altına bırakılmasının ne tür olumsuz sonuçlar doğurduğunu hep birlikte toplum olarak acı bir şekilde tecrübe ettik. Bunun için devlet denetimindeki kurslar her zaman için öncelikli tercihimiz olmalı."
 

Bakmadan Geçme