SELÇUKYA'da Şivlilik çocuk şenliği

Selçukya Kültür Sanat Derneği ile Konya İl Halk Kütüphanesi iş birliği ile Geleneksel Şivlilik Günü özel programı icra edildi.

Konya İl Halk Kütüphanesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasında Konya İl Halk Kütüphanesi Müdür yardımcısı Mehmet Rauf Nacak: “Konya’ya has bir gelenek olan ve asırlardır kutlanan şivlilik gününün Hicri üç ayların başı ve ilk perşembe günü çocukları sevindirme ve kutsal aylara hazırlama amaçlı başlatıldığını biliyoruz. Günümüzde ise artık büyüklerin de katıldığı şivlilik kutlamaları Konya şehir kültürünün özgün ve ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir” dedi. 

SELÇUKYA'da Şivlilik çocuk şenliği
Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat da yaptığı açılış konuşmasında “Konya’ya özgü Şivlilik Geleneğini hayatında bir kez olsun yaşayan çocukların çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü toplumsal dayanışma, barış ve hoşgörüyle yaşamayı erken yaşlarda öğrenmiş olanlar hayatlarının ileri aşamalarında da bunun yansımalarını gösterecektir. Bu nedenle buradan Konya Valiliğimize ve Konya Büyükşehir Belediyemize bir çağrıda bulunuyorum. Gelecek yılki etkinliklerde ülkemizin bütün şehirlerinden bir grup çocuğumuzu Şivlilik Günü Konya’da misafir edelim.” Dedi.
İbrahim Yapıcı İlkokulu 1. sınıf öğrencileri ile Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi Uygulama Anasınıfı öğrencilerini yoğun katılım gösterdiği ve kütüphane personeli Duygu Tarı’nın akıcı sunumu ile devam eden programda: Selçukya Çocuk Etkinlikleri Koordinatörü Fatma Çetin Kabadayı kendi yazmış olduğu, Zeytin isimli masal dinletisi ve eğlenceli bir yarışma gerçekleştirdi.  

SELÇUKYA'da Şivlilik çocuk şenliği

Çocuk Gelişim Uzmanı Fatma Balkan ise ritim oyunları ile çocukların kalbini fethetti. Şair Tayyar Yıldırım ve Remzi Samancı yorumuyla birbirinden güzel şivlilik şiirleri, Selçukya türkü grubundan Eğitimci Hüseyin Azizoğlu, Abdullah Ünsal ile bağlama eşliğinde çocuk şarkıları, yarışmalar ve palyaçolarla müzik eşliğinde ritimli oyun etkinliği gerçekleştirdiler.  Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden bir grubun palyaço gösterisi çocuklardan tarafından büyük ilgiyle karşılandı.
Çocuklar kadar büyüklerin de öğretici bulup keyif aldığı programın kapanışı ise toplu aile fotoğrafları ve şivlilik ikramlarıyla tamamladı.

Bakmadan Geçme