• Haberler
  • Sağlık
  • Sigarayı Bırakmak: Sigarayı Bırakmak İçin Meditasyon Uygulanmalı mı? Meditasyon ve Sigarayı Bırakma!

Sigarayı Bırakmak: Sigarayı Bırakmak İçin Meditasyon Uygulanmalı mı? Meditasyon ve Sigarayı Bırakma!

Birçok insana sigaraya neden başladıkları veya niçin kullandıkları sorusu sorulduğu zaman bunu yaşadıkları stresle başa çıkmak ve gevşemek rahatlamak amacı ile yaptıklarını dile getirmektedirler.

Sigarayı Bırakmak: Sigarayı Bırakmak İçin Meditasyon Uygulanmalı mı? Meditasyon ve Sigarayı Bırakma!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak sigara kullanmak aslında vücut için başlıca bir stres kaynağı olmaktadır bunun sebebi ise vücudu zararlı kimyasallara maruz bıraktığı ve kardivasküler sistemi zorlamasıdır. Sigaraya karşı kullanılacak en etkili yöntemlerden bir tanesi de meditasyondur. Meditasyonun stresi azaltması ile birlikte sağlıklı şekilde gevşemeyi desteklemiş olduğu birçok araştırma ve farklı çalışma yöntemleri ile gösterilmiştir.

Meditasyonun Faydalarından Yararlanılabilir

Sigarayı bırakmak isteyen kişi sürekli ve düzenli olarak meditasyon yaparak stresi yönetmeyi öğrenebilir ve kendisini rahatlamaya teşvik ederek sigaraya karşı sağlıklı bir şekilde etkili bir alternatif bulabilir. Aynı zamanda meditasyon sigara içme dürtüsüne direnmeye çalışarak odaklanmayı artırmaya ve özdenetime yardımcı olur. Beyinde sigara içmeyi bölgeleri farkındalık meditasyonu ile harekete geçirerek sigara içme isteğinin önüne geçmek mümkün. Bir diğeri ise gün içerisinde vücutta birikmiş olan stresi uzaklaştırmak ve sigaradan uzak durmak için meditasyonun gücünden de faydalanılabilir.

Nasıl Bir Etki Bırakır Meditasyon?

Yararlı bir aktivite olabilir meditasyon sigarayı bırakmak isteyen kişiye. Rutin haline getirmek ve egzersizleri düzenli olarak yapmak günlük yaşantının işçinde önemlidir meditasyon. Meditasyon kaygı ve stresi azaltmaya yardımcı olarak destek olacaktır. Sigarayı bırakma zorlukları ile başa çıkmak kolaylaşacaktır.

Gevşemeye Yardımcı Olur

Meditasyon bedensel olarak gevşemeyi teşvik ederek aynı zamanda sigarayı bırakmaya yardımcı olabilir. Meditasyon rahatlamaya ve daha çok rahat hissedilmesine yardımcı olmaktadır. Bu durum sigarayı bırakmaya çalışıldığı dönemde ve kişinin kendini gergin ve endişeli hissettiği zamanda faydalı olabilir. Sigarayı bırakmak için meditasyonda en fazla fayda elde edebilmek için egzersizlerde tutarlı ve her gün düzenli olarak meditasyon yapmak için zaman ayırmak oldukça önemlidir. Kişi kendisi için en uygun olan meditasyon tekniğini bulabilmesi için bir eğitmenden rehberlik alması da yararlı olacaktır.

 

 

 

Bakmadan Geçme