• Haberler
  • Siyaset
  • Siyasi liderden sert sözler! Halkın ümüğünü sıkma politikası

Siyasi liderden sert sözler! Halkın ümüğünü sıkma politikası

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medyadan enflasyon hakkında iktidarı eleştirdi. Davutoğlu, 'Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu politikalar kemer sıkma değil halkın ümüğünü sıkma politikaları' dedi.

Siyasi liderden sert sözler! Halkın ümüğünü sıkma politikası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümetin kemer sıkma politikalarına devam ettiğini dile getiren Ahmet Davutoğlu, “Merkez Bankası bir taraftan yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22.3’den yüzde 58’e çıkarırken, diğer taraftan hükümet dolaylı vergiler, ek vergiler ve zamlarla kemer sıkma politikalarına devam ediyor” şeklinde konuştu. 

“ENFLASYON SABİT DAR GELİRLİYE KESİLECEK”

Servet transferinin faturası dar gelirliye kesileceğini söyleyen Davutoğlu, “Yani, damat bakanın ekibinin MB ve kamunun birikimlerini tüketerek yaptığı vahşi servet transferinin faturası yeni ekonomi yönetimi tarafından kemer sıkma politikaları ve yüksek enflasyon ile yine sabit ve dar gelirliye kesilecek” ifadelerine yer verdi. 

Davutoğlu, şu şekilde sözlerini noktaladı: “Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu politikalar kemer sıkma değil halkın ümüğünü sıkma politikaları” 
 

HAKİMİYET SİYASET HABER

Bakmadan Geçme