• Haberler
  • Sağlık
  • Soğuk Kış Aylarında Hastalıklarla Nasıl Mücadele Edilmeli? Neler Yapılmalı: Soğuk Algınlığı Hastalıklarından Korunma İçeceği Tarifi!

Soğuk Kış Aylarında Hastalıklarla Nasıl Mücadele Edilmeli? Neler Yapılmalı: Soğuk Algınlığı Hastalıklarından Korunma İçeceği Tarifi!

Soğuk kış aylarında hastalıklardan kuruna bilmemiz için öncelikle yapmanız gereken evde sıcaktan terlediğiniz zaman terinizin üzerinizde kurumamasına dikkat etmelisiniz.

Terlediğinizde atletinizi değiştirmelisiniz. Evin içinde çorapsız dolaşmamalısınız. Dışarı çıkacağınız zaman, başınızda bere olmasına dikkat etmelisiniz. Ve boynunuza da atkınızın olmasına dikkat etmelisiniz.

Sonra üzerinize palto giydikten sonra botlarınızı giyip öyle dışarı çıkmalısınız. Soğuk havalarda hasta olmamak için evde kolayca içecekler hazırlayabilirsiniz. Bu içeceklerden en önemlisi limondur peki bu içeceği nasıl hazırlayabilirsiniz? Çok kolay! Gerekli olan malzemeleriniz Limon Kuru nane bal ve önceden kaynatılıp dinlenmeye bırakılmış su olmalıdır.

Soğuk Algınlığı Hastalıklarından Korunma İçeceği Tarifi!

Bu içeceği 1 günlük olarak yaparsanız daha faydalı olacaktır. 1 adet orta boy limonun suyunu sıktıktan sonra bir kavanozun içine boşaltmalısınız ardından 2 çay kaşığı kuru naneyi de bu karışıma ekledikten sonra ardından içine 1 su bardağı, daha önceden kaynatıp beklemeye bıraktığınız sudan ilave ettikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatmalısınız.

Sonra iyice çalkalamalısınız ki içindeki karışım iyice birbiriyle bütünleşmiş olsun. Ve bu karışımı yaklaşık olarak 2 saat kadar beklemeye bırakmalısınız. Aradan 2 saat geçtikten sonra bir su bardağı miktarı kadar bir cezvede ısıttıktan sonra içine bir tatlı kaşığı bal ilave etmelisiniz. Sonra karıştırıp içebilirsiniz. Bu karışımın tamamı 2 su bardağı miktarında olacaktır. Bu karışımı akşam yatarken ve Sabah kalktıktan sonra birer bardak içmelisiniz. Ve böylelikle evde kendi imkânlarımızla sizi bu soğuk havalarda hastalıklardan korunmaya yardımcı olacak olan ve bağışıklığınızı güçlendirmeye de yardımcı olacak olan içeceğinizi hazırlamış olacaksınız. Afiyet olsun!

 

Bakmadan Geçme