SON DAKİKA! 2024 Emekli Kök Maaş Tablosu! Refah Payı, Yüzde 37,57 Farkla…

SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensubu milyonların heyecanla beklediği 2024 emekli maaşı için geri sayım başladı.

SON DAKİKA! 2024 Emekli Kök Maaş Tablosu! Refah Payı, Yüzde 37,57 Farkla…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son 6 aylık enflasyon verisi üzerinden tahmini rakamlar oluşurken Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak refah payı eklemesi ile 10.000 TL'yi aşması bekleniyor. 2024'ün ilk kabine toplantısında açıklanacak olan yeni emekli maaş zammına yönelik ilk detaylar oluşmaya başladı.

TÜİK Verisi ile Emekli Aylığı Kaç TL Oldu?

TÜİK Aralık ayı enflasyonunu %2,93 olarak açıkladı. 6 aylık enflasyon %37,57 oldu. Refah Payı hariç bu rakam 7.500 TL olan bir emekli maaşını 10.000 TL'nin üzerine çıkarıyor.

Net emekli maaşının belli olabilmesi için ilk kabine toplantısının yapılması bekleniyor. 18 milyonu aşkın emekliyi ilgilendirecek bu toplantıda refah payı kademeli zam ya da seyyanen zam formülleri tek tek masaya yatırılacak.

En Düşük Emekli Aylığı Kaç TL Olacak?

En düşük emekli maaşı için yeni bir tutar belirlenecek. Emekli maaşı üzerine uygulanabilecek refah payı değerlendirilecek. Kabine toplantısının önümüzdeki hafta düzenlenmesi bekleniyor.

En düşük emekli maaşı için kanun teklifi hazırlandıktan sonra meclis Plan ve bütçe komisyonundan geçirilerek genel kurula sunulacak. Ardından yasalaşıp resmi gazetede paylaşılacak. Piyasa analistlerine göre en düşük emekli aylığı 10.500 TL ile 11.500 TL arasında değişecek.

 

Bakmadan Geçme