Son Dakika: Sinan Oğan Kılıçdaroğlu ile görüştü

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezinde görüşüyor.

Son Dakika: Sinan Oğan Kılıçdaroğlu ile görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal kılıçdaroğlu ile CHP Genel merkezinde yaptığı konuşma toplam 25 dakika sürdü. Yapılan görüşmede seçim güvenliği ele alındığı söylendi.

Seçim Güvenliği ile ilgili endişelerini dile getirmek için ziyarette bulunduğunu belirten Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, “Bugün seçim güvenliği ile ilgili endişelerimizi paylaşmak için kendisini ziyaret ettik. Kendisinin Millet İttifakı olarak yaptıkları çalışmalardan bahsettiler. Karşılıklı veri alışverişinde bulunmak için arkadaşları görevlendirdik. Bu seçimin selameti için bundan sonra da diyalog kapılarını açık tutacağımızı ifade ettik. Seçmen listesinde oldukça fazla sayıda Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Pakistanlı, başka bölgelerden seçmenlerin olduğunu tespit ettik. Bu yönde endişelerimiz var” şeklinde konuştu.

Diğer bir endişe kaynağının deprem bölgesi olduğunu dile getiren Oğan, “Diğer endişe kaynağımız: Deprem dolayısıyla bölgeyi terk eden 2 milyonun üzerinde seçmenin sadece 450 bininin kayıt altına alınması. Yani oy kullanacak noktaya getirilmesi. Ama 1 milyon 626 bin seçmenin kayıt yaptırmamış olmasıdır." ifadelerine yer verdi. 

Oğan şu şekilde konuştu: “Mühürsüz oy konusunda da son yayınlanan yönetmelikte yine açıkların olduğunu görüyoruz. Deniyor ki; 'Eğer sandık görevlileri iyi niyetle mühür basmayı unutmuşsa o zaman oylar geçerli sayılacak.' Sandık görevlilerinin iyi niyetini nasıl tespit edecek Yüksek Seçim Kurulu. Doğrusunu isterseniz biz merak ediyoruz. Biz Türkiye'nin demokratik bir ortamda seçim güvenliğinin sağlanmış olduğu ve vatandaşların aklında herhangi bir soru işaretinin olmadığı bir seçime gitmek istiyoruz."

“İnce ve Erdoğan’a randevu talep edeceğiz”
Gündemin tek bir başlık olduğunu ifade eden Oğan, “Bizim öngörülerimiz ülkemizin bu en önemli seçiminde hala karanlık noktaların gri alanların olduğu yönündedir. Bunun ortadan kaldırılması için hem Sayın Muharrem İnce'den hem Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu talep edip; kabul ettikleri takdirde kendilerini ziyaret edeceğiz. Gündemimiz tek bir başlıktadır. Seçim güvenliği ile ilgilidir. Onun dışında herhangi bir konuda ne sayın Kılıçdaroğlu ile ne de diğer sayın adaylarla görüşmemiz olmadı. Ve diğerleriyle de başka konuları görüşmeyeceğiz." dedi. 
 

Bakmadan Geçme