Sosyal İnovasyon Ajansı, Gençlere Yeni İmkânlar Sunuyor: Fikri Mülkiyet İçin Açık İnovasyon Kampı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 'Gençlik İçin Yayıncılık ve Telif Hakları Ekosistemi Geliştirme Programı' çerçevesinde, gençlere yönelik 'Fikri Mülkiyet İçin Açık İnovasyon Kampı' düzenledi. Beyşehir Atabey Gençlik ve Eğitim Kampı'nda üç gün boyunca gerçekleşen etkinlikte gençlere, yayıncılık alanında faaliyet gösterme ve fikirlerini yasal yollardan koruma konularında destek sağlandı.

Sosyal İnovasyon Ajansı, Gençlere Yeni İmkânlar Sunuyor: Fikri Mülkiyet İçin Açık İnovasyon Kampı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen “Gençlik İçin Yayıncılık ve Telif Hakları Ekosistemi Geliştirme Programı” çerçevesinde, gençlere yönelik "Fikri Mülkiyet İçin Açık İnovasyon Kampı" düzenledi. Beyşehir Atabey Gençlik ve Eğitim Kampı’nda üç gün boyunca gerçekleşen etkinlikte gençlere, yayıncılık alanında faaliyet gösterme ve fikirlerini yasal yollardan koruma konularında destek sağlandı.
EĞİTİM VE ATÖLYELERLE GENÇLERİN YETENEKLERİ GELİŞTİRİLDİ
Kamp süresince düzenlenen eğitimler, atölyeler, söyleşiler, paneller ve forumlar ile gençlerin fikri mülkiyet alanındaki bilgilerini güncellemeleri ve deneyim kazanmaları hedeflendi. Disiplinlerarası bir çalışma ortamı oluşturularak katılımcılar, kendi fikir ve tecrübelerini paylaşma fırsatı buldular.
İLK GÜN: DİJİTAL ÇAĞDA MARKA YÖNETİMİ VE AÇIK İNOVASYON
İlk gün, Dijital Çağda Marka Yönetimi ve Açık İnovasyon, Yeniden İşlevlendirmenin Sanat Üretimine Katkısı, Patent ve Fikri Mülkiyet, Podcast Dinletisi, Dilden Anlamak: Prompt Mühendisliği, Tasarım Odaklı Düşünce Atölyesi gibi konularda eğitim ve atölyeler düzenlendi.
İKİNCİ GÜN: SOSYAL GİRİŞİMCİLİK VE AÇIK İNOVASYON
İkinci gün, Girişimcilik ve Toplumsal Fayda: Sosyal Girişimcilik, Açık Erişim: Sosyal İnovasyon, Açık Veri, Açık İnovasyon, Ortak Akıl: Açık İnovasyon Tasarımı Atölyesi, Resim Atölyesi gibi konularda uzmanlar eşliğinde eğitim ve atölyeler düzenlendi.
ÜÇÜNCÜ GÜN: İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME
Kampın son gününde ise katılımcılar arasında istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda, kamp boyunca edinilen bilgilerin ve deneyimlerin değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesi amaçlandı.
SOSYAL İNOVASYON AJANSI'NIN HEDEFİ GELECEĞE YÖNELİK ÇÖZÜMLER ÜRETMEK
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyal İnovasyon Ajansı, bu gibi faaliyetleriyle yerel ihtiyaçlara odaklanarak toplumun gelişimine katkı sağlamayı, sorunlara sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üreterek toplumu geleceğe hazırlamayı hedefliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme