SÜ'nün Konya Tarım Fuarı'ndaki stantları yoğun ilgi görüyor

Sektör temsilcilerini buluşturan Konya Tarım Fuarı'nda Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Konya Teknokent stantları, en çok ziyaret edilen bölümler arasında yer alıyor.

SÜ'nün Konya Tarım Fuarı'ndaki stantları yoğun ilgi görüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gezgin, “Ziraat Fakültesi olarak çiftçilerimizin teknik konulardaki sorularını cevaplamak için fuara katılıyoruz. Burada her gün Fakültemizden farklı branşlarda 4 hocamız görev alıyor. Yoğun bir katılım oldu. Tarım makineleri konusunda faaliyet gösteren sanayiciler de ilgili hocalarımızın nöbetçi olduğu günlerde standımızı yoğun bir şekilde ziyaret ettiler. Amacımız, Fakültemiz akademisyenleriyle çiftçilerimizi ve sektörde faaliyet gösteren firma yetkilerini buluşturmak. Türkiye’nin her tarafından çiftçilerimiz, Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattı ile Fakültemize ulaşabiliyor. Standımızda görevli ziraat mühendisimiz, gelen sorular için ilgili uzman hocalardan cevapları alıyor, çiftçilerimize ulaştırıyor.” dedi. 

Selçuk Üniversitesi Konya Teknokent Üniversite – Sanayi İş Birliği Uzmanı Aykut Alçayır da “Yatırımcı firmaları ve girişimcileri, Konya Teknokent’in üniversite – sanayi iş birliği, girişimcilik ve yatırımcılık anlamında verdiği destekler konusunda bilgilendiriyoruz. Bunun dışında üniversite – sanayi iş birliği kapsamında hayata geçirdiğimiz proje örneklerini yatırımcı ve ilgili firmalarla paylaşarak iş birliğimizin faydalarını, olumlu sonuçlarını gösteriyoruz.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme