Şükran Mahallesi'nde Tarihi Adım

Konya'nın en önemli dönüşüm projelerinden biri olan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 'Projenin tamamının yapım işinde dört müteahhit, yıkım işinde ise iki ayrı müteahhit birden çalışıyor. Eski, miadını doldurmuş binaların yıkım işi sona geldi. Sırçalı ve Sultan Hamamı'nın çevresi ile Larende Caddesi'nin temizleme işi tamamlandıktan sonra orada da çalışmalar başlayacak ve proje mümkün olabilecek en kısa zamanda tamamlanacak' dedi.

Şükran Mahallesi'nde Tarihi Adım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'nın en önemli dönüşüm projelerinden biri olan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi, bölgedeki tarihi hazineleri şehre kazandırma çalışmalarıyla birlikte hızla ilerliyor.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, projede devam eden tarihi çalışmaları inceleyerek gelinen noktayı değerlendirdi.

TARİHİ ESERLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Tescilli Ada Etabı ve Arkeolojik Park Alanı Etabı'nı da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Kavuş, burada yaptığı açıklamada Suriçi olarak tanınan bölgede bulunan bölgede tarihte olduğu gibi günümüzde de şehrin en değerli ve merkezi bir noktası olduğunu vurgulayarak “Tescilli binaların taşıma işi hızla devam ediyor. Bu etapta iki müteahhit birden çalışıyor. Projenin tamamının yapım işinde dört müteahhit, yıkım işinde ise iki ayrı müteahhit birden çalışıyor. Eski, miadını doldurmuş binaların yıkım işi sona geldi. Sırçalı ve Sultan Hamamı’nın çevresi ile Larende Caddesi’nin temizleme işi tamamlandıktan sonra orada da çalışmalar başlayacak ve proje mümkün olabilecek en kısa zamanda tamamlanacak” dedi.

Başkan Kavuş, projenin gerçekleşmesinde Konya Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü ve Konya Müze Müdürlüğü gibi tüm kurumların büyük destek olduğunu da sözlerine ekledi.

KONYA’NIN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi, Konya'nın en büyük dönüşüm projelerinden biri olacak. Hem inşaat çalışmaları hem de tarihi eserleri koruma çalışmalarıyla tüm hızıyla devam eden proje sayesinde değerli tarihi eserler bir araya gelerek gelecek nesillere taşınacak. Böylelikle Konya'nın tarihi zenginliğine büyük bir katkı sağlanmış olacak.

 

Bakmadan Geçme