Suriye'nin kuzeyinde ilk sahur çadırlarda yapıldı

Suriye'nin kuzeyinde yaşayan Müslümanlar, ramazanın ilk sahurunu çadırlarda, konteyner kentlerde ve briket evlerde gerçekleştirdi.

Suriye'nin kuzeyinde bulunan İdlib ili ile Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları bölgelerinde yaşayan müslümanlar, ramazanın ilk sahurunu çadırlarda, konteyner kentlerde ve briket evlerde gerçekleştirdi.

Azez'de yaşayan ve Esed rejimi saldırılarından kaçarak çadırda kalan Muhammet Menfi, eşi ve dört çocuğuyla birlikte sahur sofrasına oturdu. Menfi ailesi, zeytin, zeytinyağı ve çay eşliğinde ramazanın ilk sahurunu yaptı ve ilk oruca niyet etti.

Sahur sonrasında konuşan Muhammet Menfi, "13 yıldır ramazanı evimizden uzakta geçiriyoruz. Dört çocuğumla çadırda yaşıyoruz. Her ramazan bir öncekinden daha zorlu geçiyor. Pahalılık ve artan masraflar bizi çok zorluyor." şeklinde konuştu. Ekmek almakta zorlandıklarını ve ısınmak için topladıkları naylon ve kartonları yakarak çabaladıklarını belirtti.

Menfi, "İlk sahurumu zeytinyağı ve zeytinle yapıyorum, daha farklı şeyler yemek isterdik ama imkanımız kısıtlı. Allah'ın verdiği nimetlere şükürler olsun." ifadelerini kullanırken, Esed rejimi saldırılarında kaybettiklerini hatırlayarak, "Annemi, babamı ve kardeşlerimi özledim, onlarla aynı sofrada sahur yapabilmeyi çok isterdim." diyerek duygularını paylaştı.

AA

Bakmadan Geçme