Suriye'ye kara harekatı başlıyor

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkililer, bugün gerçekleşecek Bakanlar Toplantısı'nda Suriye'ye bir kara harekatı kararı çıkabileceğini duyurdu.

Suriye'ye kara harekatı başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkililer, bugün gerçekleşecek Bakanlar Toplantısı'nda Suriye'ye bir kara harekatı kararı çıkabileceğini duyurdu. İsmini açıklamayan yetkili, “TSK’nın tamamen hazır olması için birkaç gün yeterli. Operasyonun başlaması çok uzun sürmez. Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına bağlı” dedi. Yetkili Menbiç, Kobani ve Tel Rifat’ın hedefler arasında olduğunu söyledi.

13 Kasım'da Suriyeli terörist Ahlam Albashır'ın, İstanbul'un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi'ne bombalı saldırı düzenlemesinin ardından geçen hafta başlatılan askeri operasyon sonrasında bir kara harekatı için dikkat çekici bir haberi İngiliz haber ajansı Reuters yayınladı.

6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısı sonrasında Suriye’deki terör örgütlerine yönelik hava saldırısı sonrasında bugün Reuters’a konuşan üst düzey Türk yetkililer bir kara harekatının gerçekleşebileceğinin sinyalini verdi.


'HEPSİ ERDOĞAN’IN TALİMATINA BAĞLI'

Reuters’a konuşan Türk yetkili, “Türk ordusu, kara operasyonu öncesinde birkaç gün içinde hazır olur. Bu karar bugünkü kabine toplantısında alınabilir” dedi. İsmini açıklamayan yetkili, “TSK’nın tamamen hazır olması için birkaç gün yeterli. Operasyonun başlaması çok uzun sürmez. Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına bağlı” dedi.

Reuters’a konuşan bir diğer Türk yetkili de, “Bütün hazırlıklar tamam. Şimdi sadece siyasi kararın alınması kaldı” dedi.

 Reuters haber ajansı, Erdoğan’ın Mayıs ayında Suriye’de terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’ye bir askeri operasyon düzenlenebileceğini açıklamıştı.

 

'HEDEFTE MENBİÇ, KOBANİ VE TEL RİFAT VAR'

Reuters’a konuşan ilk Türk yetkili Menbiç, Kobani ve Tel Rifat’ın hedefler arasında olduğunu söyledi. Yetkili Ankara’nın Moskova ve Washington ile temas halinde olduğunun da altını çizdi.

Geçen hafta gerçekleşen hava harekatı sonrasında Rusya ve ABD gerilimin tırmanmaması için çağrıda bulunmuştu.

Bakmadan Geçme