Tarihte Bugün: 23 Şubat

Bu günlerin hatırlatıldığı tarihi olaylar, geçmişin izlerini günümüze taşıyor ve dünya tarihinde önemli dönemleri hatırlatıyor. Tarihte bugün yani 23 Şubat'ta bir çok önemli olaylar yaşanmıştı. İşte bugün yaşanan olaylar…

Bu günlerin hatırlatıldığı tarihi olaylar, geçmişin izlerini günümüze taşıyor ve dünya tarihinde önemli dönemleri hatırlatıyor. Tarihte bugün yani 23 Şubat’ta bir çok önemli olaylar yaşanmıştı. İşte bugün yaşanan olaylar…
KONSTANTİNOPOLİS'TEN İSTANBUL'A: AYASOFYA'NIN İNŞASI (532)
Bizans İmparatoru I. Justinianus, bugün tarihte, Konstantinopolis'te efsanevi Ayasofya'nın inşası emrini verdi. Bu büyük yapı, zaman içinde farklı dönemlere tanıklık ederek İstanbul'un simgelerinden biri haline geldi.
DEPREM FELAKETİ BATI ANADOLU'YU SARSIYOR (1653)
Batı Anadolu'da yaşanan şiddetli deprem felaketi, Denizli, Nazilli, Tire ve Uşak'ta evlerin yıkılmasına, binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. Bu doğal afet, bölge halkını derin bir üzüntüye boğdu.
DİZEL MOTORUN DOĞUŞU (1893)
Alman mucit Rudolf Diesel, bugün tarihte dizel motorun patentini aldı. Bu icat, taşımacılık ve endüstriyel sektörlerde devrim yaratırken, günümüzde hala yaygın olarak kullanılmaktadır.
ÉMİLE ZOLA'NIN ELEŞTİREL TUTUMU (1898)
Ünlü Fransız yazar Émile Zola, Fransız Hükümetini anti-semitist tutumundan dolayı eleştirdiği için hapse girdi. 
MANİLA'NIN KURTULUŞU VE TÜRKİYE'NİN SAVAŞ İLANI (1945)
II. Dünya Savaşı'nda Pasifik Cephesi'nde Manila'nın ABD'nin eline geçmesi, savaşın seyrini etkileyen önemli bir gelişmeydi. Aynı gün Türkiye, Nazi Almanyası ve Japon İmparatorluğu'na savaş ilan etti, bu da ülkemizin savaşa katılımını simgeliyordu.
ULUSAL VE ULUSLARARASI GELİŞMELER (1947-1998)
1947: Uluslararası Standardizasyon Organizasyonu (ISO) kuruldu.
1954: Belçika Kralı III. Léopold tahta çıktı.
1977: Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) kuruldu.
1987: Büyük Macellan Bulutu içinde bir süpernova gözlendi.
1998: Usame bin Ladin, bir fetva yayımlayarak, bütün Yahudi ve haçlılara karşı cihad ilan etti.
TÜRKİYE'NİN TARİHİ KARARI (1945)
Türkiye, ABD ile ikili yardım antlaşması imzalayarak II. Dünya Savaşı'na resmi olarak katıldı. Aynı gün Nazi Almanyası ve Japon İmparatorluğu'na savaş ilan eden Türkiye, tarihi bir dönemeçteki yerini aldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme