Tavuklu Sultan Kebabı nasıl yapılır?

'İftarda ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün iftar menümüzde Tavuklu Sultan Kebabı var. 

“İftarda ne pişirsem?” diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün iftar menümüzde Tavuklu Sultan Kebabı var. 

Tavuklu Sultan Kebabı İftara misafiri olanların, farklı ve lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin denemesi gereken bir tarif. Peki, bu yemek nasıl yapılır? İşte detaylar…


Tavuklu Sultan Kebabı için gerekli malzemeler 

2 adet yufka
400g tavuk göğsü
400g tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
1 adet patlıcan
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz

Beşamel sos için:
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri


Tarif:
Öncelikle, tavuk etini küçük küçük doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz. Ardından, tencereye zeytinyağı ekleyerek ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.

Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Salça ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.

Sebzeleri küçük küçük doğrayıp ekledikten sonra 1 çay bardağı su ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Tencerenin kapağının kapalı olduğundan emin olmamız gerekiyor. Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.


Son olarak, bezelye ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz, 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. Yufkaları dörde bölüp küçük bir kaseye yerleştirdikten sonra yufkanın uç kısımlarından kopartarak kasenin ortasına yerleştiriyoruz.

Ortası iki üç kat olacak şekilde olması gerekiyor. Kasenin içi dolacak şekilde eti yerleştirip üzerini yufkayla kapatıp ters çevirerek tepsimize yerleştiriyoruz.

Beşamel sos için ise tereyağını uygun bir tavaya alarak un ekleyip, hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz. Ardından, süt ilave edip kaynayana kadar çırpa teli ile çırpıyoruz.

Kaynadıktan sonra kara biber tuz ekleyip karıştırmaya başlıyoruz. Yufkanın üzerini kapatacak şekilde üzerine gezdiriyoruz. En son üzerine kaşar peyniri serpip 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Özel Haber

Bakmadan Geçme