• Haberler
  • Konya
  • TIKLA-İZLE! Konyalı Vatandaş: Zamların sorumlusu iktidar değil, halk!

TIKLA-İZLE! Konyalı Vatandaş: Zamların sorumlusu iktidar değil, halk!

Hakimiyet gazetesi art arda gelen zamlar üzerine halkın nabzını tuttu. Uygulanan zamlardan şikayetçi olan vatandaşlar sorumlunun iktidar değil halk olduğunu öne sürdü.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
TIKLA-İZLE! Konyalı Vatandaş: Zamların sorumlusu iktidar değil, halk!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başta vergiler olmak üzere birçok ürüne gelen zamlar üzerine vatandaşın tepkisi büyük oldu. Uygulanan zamların fazla bulan vatandaşlar, gelen zamlarla ilgili kendilerini sorumlu tuttu. Yapılan zamları normal bulduğunu ve bu konuda sitem etmenin yanlış olduğunu ifade eden Konyalı vatandaş: “Bir şey söylemiyorum normal zamlar. Herkes isteyerek başa getirdi reisi hiçbir şekilde sitem etmeye hakları yok bence, bence normal daha da gelsin zamlar isterim yani. Sorumlusu iktidar değil sorumlusu halk kendileri yaptılar kendileri buldular. Niye sitem ediyorlar ki seçtiler, seçtikleri için de size sitem etmemeleri gerekiyor bence” açıklamalarında bulundu.

“HÜKÜMET ÖYLE UYGUN GÖRMÜŞ”    

Fiyatlar ne kadar yükselirse yükselsin bu konuda herhangi bir sitemde bulunmayacağını söyleyen vatandaş: “50 liraya çıksın ben sitem etmem hiçbir şekilde. Biz getirdik isterse 100 liraya çıksın. Sitem edenlere karşıyım, hükümet öyle uygun görmüş bence sitem etmeye hiç gerek yok.Zamları fırsatçılar yapmıyor. Yani ben devleti haklı buluyorum şu an da gittiği sistem doğru . Biz seçtik, niye ters gidelim ki şimdi. Ne ekersen onu biçersin demiş atalarımız o yüzden hiç kimse sitem etmesin hayat bu şekilde devam ediyor ” dedi.

“EMEKLİYE VERİLEN ÜCRET SADAKA”

Emekliye verilen maaşları yetersiz bulan ve sitem eden Konyalı vatandaş: “Zamlardan illallah ettik, bu kadar zam olmaz. Emekliye de verdiği para sadaka.  Bu kadar da para verilir mi ya, tamam memura da versin biz karşı değiliz ama az çok da emekliye versin. Ben 7 bin 650 lira para alıyorum 7 bin lira kira, nasıl geçineceğim , bir de bunu düşünsünler . Zamlar devletin elinde,  isterlerse yapmazlar. Mazota o kadar zam koyulur mu? Olmaz ama gel de laf anlat kime anlatacaksın. Oy verdiğimize de bin pişmanız, oyumu ben AK Partiye verdim.  Gerçeği konuşuyorum ben üyeyim bile ama sildireceğim yeter yetti.” şeklinde konuştu.

“OY VERDİĞİME PİŞMAN OLDUM”

Seçimlerden AK Partiye oy verdiğini ve bundan pişmanlık duyduğunu dile getiren bir diğer vatandaş:” Oy verdiğime pişman oldum. Çünkü her şey çok pahalı. Her şey aşırı pahalı, ev kiraları olmuş 15 bin lira.  Şu an biz 7 kişi yaşıyoruz geçinemiyoruz. Oğlum askerde yani isteseler bir çözüm bulabilirler. Biz güvendik ve oy verdik. Verdiğim oy için pişman oldum “ ifadelerine yer verdi. 
 

Bakmadan Geçme