TIKLA-İZLE! Putin'in bu sözleri yeniden gündem oldu!

Rusya'da yaşanan darbe girişiminin ardından Rus Lider Putin'in Mayıs ayında Kızıl Ordu'nun Nazileri yenmesinin 78'inci yılı, kutlamasında yaptığı konuşma yeniden gündem oldu. 'Batılı küreselci elitlerin' ulusları birbirine düşürüp toplumları böldüğünü belirten Putin, 'Ülkemize karşı yeniden gerçek bir savaş yürütülüyor. Donbass halkını savunacak ve güvenliğimizi koruyacağız.' demişti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
TIKLA-İZLE! Putin'in bu sözleri yeniden gündem oldu!

Dünyanın gözü dün gece Rusya’da yaşanan gelişmelerde... Rus paralı asker grubu Wagner’in “darbe girişimi” başlattığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, savaşçıların Rostov kentinde askeri tesisleri ele geçirdiğini savunarak Rus ordusuna meydan okudu. Moskova dahil birçok kentte tanklar sokaklara indi.

‘BATILI KÜRESELCİ ELİTLER ÇATIŞMA VE DARBELERİ KIŞKIRTIYOR’

Putin, Rusya için ne batıda ne de doğuda dost olmayan ya da düşman olan ülke olduğunu ifade etti. “Tıpkı dünyadaki insanların büyük çoğunluğu gibi biz de barışçıl, özgür ve istikrarlı bir gelecek görmek istiyoruz.” diyen Rus Lider, “Her türlü üstünlük ideolojisinin, doğası gereği, iğrenç, suçlu ve ölümcül olduğuna inanıyoruz.” dedi. Ancak Putin “Batılı küreselci elitlerin” ulusları birbirine düşürüp toplumları böldüğünü, kanlı çatışmaları ve darbeleri kışkırttığını da belirtti. Özellikle Rus düşmanlığının yapıldığını söyleyen Rus Lider, “Bizi insan yapan aile ve geleneksel değerleri yok ediyorlar. Tüm bunları, gerçekte bir yağma, şiddet ve baskı sistemi olan kendi iradelerini, haklarını ve kurallarını halklara dikte etmeye ve dayatmaya devam etmek için yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEMİZE KARŞI YENİDEN GERÇEK BİR SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR’

Putin, Zafer Günü konuşmasında Nazilere karşı savaşta hayatlarını kaybedenler için “Onlar, ölçülemez bir cesaret ve büyük bir fedakârlıkla insanlığı Nazizm'den kurtardılar.” ifadelerini kullandı. “Bugün uygarlığımız çok önemli bir dönüm noktasındadır.” diyen Putin, “Ülkemize karşı yeniden gerçek bir savaş yürütülüyor ancak biz uluslararası terörizme karşı koyduk ve Donbass halkını savunacak ve güvenliğimizi koruyacağız.” şeklinde konuştu.


 

Bakmadan Geçme