Türk Müziği Dünyası Yasa Boğuldu

Türk müziğinin önemli isimlerinden koro şefi, ses sanatçısı ve müzik araştırmacısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ, 98 yaşında hayata veda etti. Türk müziğine katkılarıyla tanınan ve Devlet Sanatçısı unvanına sahip olan Atlığ'ın ölümü müzik dünyasında büyük bir üzüntü yarattı.

İstanbul Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Türk müziğinin önemli isimlerinden, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun kurucusu ve eski şefi Prof. Dr. Nevzat Atlığ, 98 yaşında vefat etti. Merhuma Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı dileriz." denildi.

Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Nevzat Atlığ, müzikle olan bağını hiçbir zaman koparmayarak Türk sanat müziği alanında kariyerine devam etti. Türkiye'nin saygın müzik adamlarından biri olan Atlığ, birçok öğrenciye de müzik eğitimi verdi ve Türk müziğine olan sevgisini genç kuşaklara aktardı.

Uzun ve başarılı bir müzik kariyerine sahip olan Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Türk sanat müziğinin zengin mirasına kattığı değerle anılmaya devam edecek. Müzik camiasının büyük kaybına duyulan üzüntü, Atlığ'ın sevdikleri, öğrencileri ve sevenleri arasında derin bir hüzünle karşılandı. Biz de Hakimiyet Gazetesi olarak ünlü sanatçımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyoruz.

Bakmadan Geçme