Türkiye'de piyasaya sürülecek! İşte 290 bin liraya satılacak sıfır araç

Türkiye'de araç piyasası el yakarken, Asyalı firmaların Türkiye pazarına girişi devam ediyor. İşte 290 bin liraya alınabilecek yeni binek araç.

Türkiye'de piyasaya sürülecek! İşte 290 bin liraya satılacak sıfır araç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin otomobil sektörü, uluslararası devlerin dikkatini hala üzerine çekmeye devam ediyor. Avrupa'nın önde gelen otomobil şirketlerinden sonra şimdi de Asyalı üreticiler, Türkiye pazarını gözlem altına almaya başladı. Bu kez gözler, Hindistan merkezli otomobil devi Mahindra'ya çevrildi.

Mahindra, Hindistan'ın köklü otomobil üreticilerinden biri olarak biliniyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu markanın en önemli avantajı, otomobil fiyatlarını piyasa standartlarının altında tutması. Son dönemde ülkemize akın eden Çinli üreticilerin ardından Mahindra da Türkiye pazarına adım atarak bu akıma katılmış oldu.

Özellikle Saic, Cherry ve Changan gibi büyük üreticilerin Türkiye'ye gelmesiyle birlikte, ülkemiz otomobil sektörü adeta yeni bir soluk kazandı. Şimdi de Hindistan'ın dev markası Mahindra'nın bu trende katılması, sektörde heyecan yarattı.

Bu sebepten Mahindra’nın Türkiye pazarında önemli bir başarı yakalaması şaşırtıcı olmayacaktır. Peki Hindistanlı üreticinin ülkemizde satışa sunacağı ilk model hangisi olacak.

Mahindra, Avrupa’da yükselen SUV trendini de dikkate alarak Türkiye pazarına KUV100 NXT isimli SUV modeli ile girmeyi kararlaştırmış. B tipi bir SUV olan KUV100 NXT’nin en önemli özelliği ise tabi ki fiyatı.

Dışarıdan bakıldığında Range Rover Evoque’u andıran bir tasarıma sahip olan KUV100 NXT oldukça sportif bir görünümle dikkatleri üzerine çekiyor. Aracın hem otomatik, hem de manuel vitesli versiyonları mevcut.

1.2 litrelik benzinli motoru ile oldukça düşük bir yakıt tüketimine sahip olan otomobil, görüntüsüyle olduğu kadar fiyatıyla da öne çıkıyor.

Mahindra bu SUV’u Hindistan fiyatı ile ülkemizde satışa sunarsa, vergiler dahil 290 bin TL gibi bir fiyat karşımıza çıkacak. Hindistan kaynaklı haberlere göre Mahindra bu yılın sonlarına doğru Türkiye operasyonlarını başlatmayı planlıyor.

Bakmadan Geçme