Türkiye Gündeminde Önemli Gelişmeler Yaşanacak

Haftanın başı Türkiye gündemini oldukça yoğun bir gün bekliyor. Bugün uluslararası görüşmelerden Türkiye gündemine ve spora kadar çok önemli gelişmeler yaşanacak.

Türkiye Gündeminde Önemli Gelişmeler Yaşanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haftanın başı Türkiye gündemini oldukça yoğun bir gün bekliyor. Bugün uluslararası görüşmeler, Türkiye gündemi ve sporda önemli gelişmeler yaşanacak.

Hakimiyet Gazetesi olarak Türkiye gündemini değerlendirdiğimiz bu haberi hazırladık.

TÜRKİYE, MACARİSTAN VE KUVEYT İLE DİPLOMATİK TEMASLARA DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile gerçekleştireceği görüşmelerin ardından, Başbakan Viktor Orban'ı kabul edecek. İki lider, Türkiye-Macaristan arasında önemli anlaşmaların imza törenine katılacak ve ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Aynı zamanda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuveyt'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın vefatının ardından taziye ziyaretlerinde bulunacak ve yeni Emir Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile görüşmeler gerçekleştirecek.

GÜNDEMDEKİ KONULAR TBMM'DE TARTIŞILACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu'na katılacak. Ayrıca, TBMM Genel Kurulu'nda, 2024 yılı bütçeleri üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayına ilişkin konut fiyat endeksini kamuoyuyla paylaşacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ise 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını gerçekleştirecek.

Yükseköğretimde Üretken Yapay Zeka: Fırsatlar ve Tehditler Çalıştayı, YÖK Başkanı Erol Özvar'ın katılımıyla ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

SPOR ARENASINDA HEYECAN DORUKTA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off eleme turu kuraları İsviçre'de çekilecek. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftası, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket-Onvo Büyükçekmece Basketbol maçıyla tamamlanacak.

Basketbolda ING Kadınlar Türkiye Kupası kura çekimi, Sinan Erdem Spor Salonu Court Side Lounge'ta gerçekleştirilecek. AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 12. haftası ise Bursa Büyükşehir Belediyespor-Spor Toto maçıyla sona erecek. Hentbolda HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası'nın çeyrek final mücadelesi, Spor Toto-Nilüfer Belediyespor maçıyla devam edecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme