Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı'nın Uzay Yolculuğu Konya Bilim Merkezi'nde Coşku İle İzlendi

Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nın ilk ayağı olan 'ilk insanlı uzay misyonu' kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Konya Bilim Merkezi'nde büyük bir coşku ve heyecanla takip edildi.

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı'nın Uzay Yolculuğu Konya Bilim Merkezi'nde Coşku İle İzlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu 7'den 70'e her yaş grubundan bilim ve uzay meraklıları ile birlikte izledi.

Uzay yolculuğu öncesi, Konya Bilim Merkezi içerisinde gerçekleştirilen çeşitli atölye çalışmaları ile öğrenciler ve aileleri, roket devreleri, gökyüzü bulmacaları, sanal gerçeklik deneyimleri gibi etkinliklerle uzaya dair bilgileri pekiştirdi. Ayrıca, uzman Dr. Emre Sermutlu'nun uzay konulu söyleşisi de katılımcılara bilgi dolu anlar yaşattı.

00.49'da başlayan fırlatma töreni, dev ekranda izleyicilere aktarılırken, Alper Gezeravcı'nın Amerika Florida’daki Kennedy Hava Üssü’nden havalanarak Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru başlayan yolculuğu, öğrenciler ve aileleri tarafından cep telefonlarıyla da kaydedildi.

Konya Bilim Merkezi'ndeki etkinliğe katılanlar arasında bulunan Hasan Kayacı, bu tarihi ana şahit olmanın gurur verici olduğunu belirterek, ailesiyle birlikte unutulmaz bir deneyim yaşadıklarını ifade etti. 7 yaşındaki Ayaz ise Türkiye'nin ilk astronotunun uzay yolculuğunu izlemekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

66 yaşındaki Raci Ceylan ise uzun yıllardır süregelen bir hayalin gerçekleşmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu tarihi yolculuğunun bir dönüm noktası olduğuna inandığını dile getirdi.

Konya Bilim Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, astronomi atölye çalışmaları, bilimsel söyleşi etkinlikleri ve ödüllü bilgi yarışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca, planetaryum alanında gökyüzü sunumu, film gösterimleri ve teleskoplarla gökyüzü gözlem etkinlikleri de katılımcılarla buluşturuldu.

Bakmadan Geçme