Türkiye'nin ilk uzay yolcusuna hemşerilerinden destek

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'ya hemşehrilerinden destek geldi. Astronot için uğurlama programı düzenlendi.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı bugün uzay yolculuğuna çıkacak. Astronot 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de uzaya fırlatılacak.

 

Mersin’in Silifke ilçesinde doğan ve her fırsatta Yörük olduğunu söyleyen Gezeravcı’ya Yörüklerden destek geldi. Astronotun hemşehrileri Narlıkuyu Mahallesi’nde bir araya gelerek, deve ve eşek sırtında ellerinde dövizlerle uğurlama programı düzenledi. Programa Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Sarıkeçili Yörükler Derneği Başkanı Bayram Gök, Narlıkuyu Mahalle Muhtarı İrfan Aydın, da katıldı. Yörüklerle birlikte deve ve eşeğe bindiler , ellerinde ’Silifke’mizin gururu Alper Gezeravcı’ ve ’Yörük çocuğu uzaya gidiyor’ yazılı dövizleri taşıdılar. 

 

Başkan Sadık Altunok, “Bugün Allah kısmet ederse 17’sini 18’e bağlayan gece saat 01.11’de kısmet ederse Yörük çocuğumuz Alper Gezeravcı’yı bütün Silifkeli hemşehrilerimizle birlikte Anıt Meydanı’ndan uğurlayacağız. Bugün her platformda Yörük olduğunu söyleyen kardeşimize Silifke’nin Yörük kültürünü yaşatan Toros dağlarından selam göndermek istedik. İnşallah Allah’ım kazasız belasız gidip gelmesini nasip eder” diye konuşma yaptı.

Bakmadan Geçme