Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler hangileri?

Merkez üssünün Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremden sonra 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaların hangi ülkelerden destek geldiği ise merak ediliyordu. Uluslararası yardım çağrısını da içeren alarmın ardından Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler hangileri? Türkiye'ye hangi ülkeler yardım gönderdi? soruları araştırılıyor. İşte detaylar...

Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler hangileri?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4. seviye yardım çağrısının verildiği doğal afetin ardından uluslararası yardımlar da yola çıkarken Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler hangileri?  Deprem bölgesine hangi ülkeler yardım gönderdi? sorularının cevabı araştırılıyor. İşte detaylar...

TÜRKİYE'YE YARDIM GÖNDEREN ÜLKELER HANGİLERİ?

Türkiye'nin yardım çağrısına ilk cevap kardeş ülke Azerbaycan'dan geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Azerbaycan'ın yanı sıra ABD de jet bir hamleyle Türkiye'ye yardıma hazır olduğunu bildirdi.

DEPREM BÖLGESİNE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ?

Azerbaycan, Yunanistan, İsrail, ABD, Hindistan, İsviçre, İspanya, Sırbistan, Rusya, Çin, Japonya, Yeni Zelanda, Meksika, Fransa, Almanya, Güney Kore, Pakistan, Meksika ve aşağıda yer alan ülkeler deprem sonrası Türkiye'ye yardım gönderildiğini açıkladı.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE AZERBAYCAN YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Deprem çağrısına ilk cevap veren kardeş ülke Azerbaycan’ın deprem nedeniyle Türkiye'ye 370 kişilik arama kurtarma ekibi göndereceği duyuruldu.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE ABD YARDIM GÖNDERDİ Mİ

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’ye acil yardım gönderen ülkelerin başında geliyor. Kaliforniya'da 100'e yakın Los Angeles County itfaiyecisi ve yapı mühendisi ile birlikte özel eğitimli altı köpek Türkiye'ye gönderildiği bilgisi aktarıldı. 

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE PAKİSTAN YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada ise Ravalpindi'deki Chakala Hava Üssü'nden kalkan silahlı kuvvetlere ait C-130 nakliye uçağı yola çıktı.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE HİNDİSTAN YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Doğal Afet Müdahale Gücü'nden 100 personelinin yanı sıra, köpekli ekipler ve ekipmanlar yolda. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada eğitimli doktorlar, sağlık görevlileri ve temel ilaçlardan oluşan sağlık ekiplerinin de yola çıkmaya hazır olduğu belirtildi.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE ABD İSVİÇRE GÖNDERDİ Mİ?

İsviçre kurtarma köpeği servisi REDOG, 14 köpekle birlikte 22 kişilik profesyonel kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderiyor. Hükümet ayrıca Türkiye'ye ordu afet uzmanları da dahil olmak üzere toplam 80 uzman gönderileceğini açıkladı.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE YENİ ZELANDA YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Türk Kızılayı'na 632 bin dolar ve Suriye Arap Kızılayı'na 316 bin dolar nakit yardım gönderdiler.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE İSPANYA YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

85 personel ve bir gönüllü itfaiyeci birliği ile iki arama kurtarma ekibi Türkiye'ye gönderiliyor.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE SIRBISTAN YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'dan 27 kişilik arama kurtarma ekibi, Türkiye'ye hareket etti.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE MEKSİKA YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Meksika, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un talimatıyla Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye'ye 145 kişilik aramak ve kurtarma ekibi gönderdi.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE UKRAYNA YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Ukrayna'nın, Türkiye'ye gerekli yardımı sağlamaya hazır olduğunu belirten Vladimir Zelenskiy de, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Kurbanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şu anda dost Türk halkının yanındayız ve gerekli yardımı yapmaya hazırız" dedi.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE FRANSA YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Fransa, Türkiye'ye 136 kişilik 2 enkaz altı arama ve kurtarma ekibi gönderdi. Fransa Sivil Savunma birimi de Türkiye için yola çıkan kurtarma ekibinin görsellerini Twitter'dan paylaştı.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE YUNANİSTAN YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Yunanistan depremin gerçekleştiği ilk gün bölgeye 21 kişilik arama kurtarma ekibi, beş doktor, iki arama kurtarma köpeği ve tıbbi malzemeler gönderdi.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE BULGARİSTAN YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Bulgaristan'ın farklı kentlerinden bir araya gelerek 13 araçla yola çıkan 50'si arama ve kurtarma uzmanı 59 personel, pasaport işlemlerinin ardından Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE POLONYA YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Türkiye'ye tam teçhizatlı 76 itfaiyeci ve sekiz eğitimli köpek gönderiyor.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE İSRAİL YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

İsrail ordusu, yardım sağlamak için 150 mühendis, sağlık personeli ve diğer yardım görevlilerinden oluşan bir arama kurtarma ekibi gönderdi.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE ÇİN YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Çin Acil Durum Bakanlığına bağlı, ekiplerin 82 kişilik bir ekipleri yola çıktığı bilgisi verildi. 

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE RUSYA YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Rusya Acil Durumlar Bakanlığına ait 4 uçakla deprem bölgesine gönderilen ekiplerde toplam 100 kurtarma uzmanı, 7 kinoloji grubu ve çok sayıda tıbbi malzeme olduğu açıklandı. Kurenkov, deprem bölgesine sahra hastanesi kurulacağını ve 40 sağlık uzmanının depremzedelere tıbbi destek vereceğini söyledi.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE GÜNEY KORE YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

60 kişilik bir arama kurtarma ekibi ve tıbbi malzeme gönderilecek. Hükümet ayrıca ilk etapta 5 milyon dolarlık insani yardım sağlandığını ve Gyeonggi eyalet hükümetinin de ayrıca 1 milyon dolarlık insani yardım sağlamayı planladığını açıkladı

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE ALMANYA YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin ardından Almanya'nın Köln kentinden arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 41 görevli ve 7 köpekten oluşan bir ekip yola çıktı.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE HOLLANDA YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen korkunç deprem sonrasında taziyelerimi Başkan Erdoğan'a ilettim. Dualarımız bu ciddi doğal afetten etkilenen herkesle birlikte. Hollanda'dan bir arama kurtarma ekibi bugün bölgeye gidecek" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE HANGİ ÜLKELER YARDIM GÖNDERDİ? DEPREMDE FİLANDİYA YARDIM GÖNDERDİ Mİ?

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a taziye mektubu gönderdi.


Finlandiya Cumhurbaşkanlığı Ofisi´nden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Niinisto, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a, meydana gelen trajik depremde hayatını kaybedenler ve yaşanan yıkım için en derin taziyelerini sunduğu bir mektup gönderdi" denildi.

Bakmadan Geçme