• Haberler
  • Spor
  • U12 Takımımız İzmir Kupası'na katıldı

U12 Takımımız İzmir Kupası'na katıldı

Temelleri 2013 yılında atılan ve bugün önemli uluslararası genç futbol turnuvalarından biri haline gelen Uluslararası U12 İzmir Kupası, 7-9 Nisan tarihleri arasında Altınordu'nun ev sahipliğinde düzenlendi.

3 gün süren turnuvaya AC Milan, Ajax, Benfica, Celtic, Chelsea, Lazio, Manchester City, PSG, Porto, Werder Bremen, Zenit gibi Avrupa’nın önemli kulüpleri de boy gösterdi.

Türk futbol altyapısına katkı sağlamak, ülkemizin çocuklarına fırsat yaratmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında çalışmalarına devam eden Konyaspor Futbol Akademimiz, 12 Yaş Altı Futbol Takımımız ile bu özel turnuvada mücadele etti.

Takımların 9’lu 8 grupta mücadele ettiği şampiyonada G Grubunda yer alan Konyaspor U12 Takımımız; Altınordu, Athletic Club, Gornik Zabrze, Hamburger, İstanbulspor, Menemenspor, Parma, PSV Eindhoven ile karşılaştı.

Takımımız bu maçlardan Altınordu ve Menemenspor’u 1-0’lık skorlarla mağlup ederken, Parma ile 0-0 ve İstanbulspor ile de 1-1 berabere kaldı. U12 Takımımız; Gornik Zarbre (1-0), Hamburger (2-1), Athletic Club (1-0) ve PSV Eindhoven (1-0) maçlarında ise mağlup oldu.

Bu sene Türkiye'den 30 takımın yanı sıra 21 ülkeden 42 yabancı takımın katıldığı şampiyona büyük bir heyecana sahne oldu.

Üç gün boyunca çekişmeli geçen maçlar sonunda Bayern Münih ile Club Brugge finale yükseldi. Finalde rakibini 2-0 mağlup eden Bayern Münih mutlu sona ulaştı.

Bakmadan Geçme