Uçak kazasından 2 hafta sonra canlı bulundular

Aralarında 11 aylık bebeğin de bulunduğu, uçak kazasından 2 hafta sonra 4 çocuk canlı olarak bulundu.

Uçak kazasından 2 hafta sonra canlı bulundular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kolombiya’da uçak kazasından 2 hafta sonra 4 çocuk canlı olarak bulundu. Aralarında 11 aylık bebeğin de bulunduğu çocuklar meyve yiyerek hayatta kaldı.

Kolombiya’daki Amazon Ormanları’nda 1 Mayıs tarihinde düşen tek motorlu Cessna 206’dan 2 hafta sonra sevindiren haber geldi. Kazadan sonra Amazon Ormanları’nda güvenlik güçleri, itfaiye ve sivil görevliler tarafından arama kurtarma çalışmaları sonucu aralarında 11 aylık bir bebeğin de olduğu 4 çocuk canlı olarak bulundu. Çocukların 4,9 ve 13 yaşlarında olduğu öğrenildi.

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro dün sosyal medyasından yaptığı açıklamalarda, “Ordumuzun yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda Guaviare’deki uçak kazasında kaybolan 4 çocuğun bulunması ülke için büyük sevinç” ifadelerini kullandı. Kurtarma çalışmalarına katılan sivil havacılık yetkilisi, çocukların kaza sonrasında uçaktan çıkarak yardım bulmak için yağmur ormanlarına gittiklerini ve meyve yiyerek beslendiklerini söyledi.

Kolombiya’da tek motorlu uçak Cessna 206, 1 Mayıs’ta Brezilya’nın Sao Paulo eyaletindeki Araraquara şehrinden Kolombiya’daki Amazon Ormanları’nda bulunun Guaviare bölgesine giderken motor arızası nedeniyle düşmüştü. Uçakta aralarında pilotun da bulunduğu 3 kişi ölü olarak bulunmuş, kayıp 4 çocuk ise aranıyordu.

Bakmadan Geçme