Ülkede doktor krizi başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık çalışanları için 'giderlerse gitsinler' sözünün etkisi hala devam ediyor. Sağlık Bakanlığınca ataması yapılan kamu hastanelerinde 3 bin kişilik kadro boş kaldı.

Ülkede doktor krizi başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doktorların Türkiye'den yurt dışına göçü devam ederken, Sağlık Bakanlığı’nın açtığı kadro ilanlarına yapılan başvuru sayıları Türkiye'deki doktor krizini ortaya koyuyor. 2023 yılının ilk dokuz ayında 2 bin 295 kişi yurtdışına gitmek adına, “iyi hal belgesi” almak için Türk Tabipleri Birliği’ne başvuru yaparken, kamu hastanelerine atamalarda kadrolar boş kaldı.

Sağlık Bakanlığı bu yıl iki kez hekim alımı ilanı yayınladı. 3 Bin kişilik kadro açığında ilk atamada 39, ikincisinde ise 774 hekim ataması yapıldı. Çocuk bölümlerini başta olmak üzere kalan 22 branş hiç tercih edilmedi.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç'ın haberine göre, yapılan tercihler sonucu 31 branşın doluluk oranı yüzde 20 ve yüzde 50 arasında kalırken sadece 5 branşın doluluk oranı yüzde 50'nin üzerinde. Tercih sonuçlarına göre el cerrahisi için açılan 12 kişilik kadroya, çocuk göğüs hastalıkları bölümü için açılan 5 kişilik kadroya kimse yerleşmedi. Kulak- burun -boğaz hastalıkları için açılan 123 kişilik kadroya 23 kişi yerleşirken, çocuk hematolojisi ve onkolojisi bölümünde açılan 13 kişilik kadroya bir kişi yerleşti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, az maaş aldıkları doğrultusunda şikâyet eden doktorları bu devletin yetiştirdiğini belirterek, "Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir" demişti.

Bakmadan Geçme